Japán palacsinta

Pihe-puha japán palacsinta

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A japán palacsinta, vagy soufflé palacsinta, egy rendkívül puha és könnyű desszert, amely az utóbbi években vált népszerűvé. Ezek a palacsinták olyan lágyak és habosak, mint egy felhő, tökéletes választás egy különleges reggelire vagy desszertnek.

Japán palacsinta

Japán palacsinta

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: japánNehézség: közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab tojás

  • 60 gramm cukor

  • 60 gramm liszt

  • 0,5 teáskanál sütőpor

  • 1/4 teáskanál vanília aroma

  • 60 ml tej

  • vaj a sütéshez

Elkészítés

  • Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, fokozatosan hozzáadva a cukrot, amíg fényes és merev csúcsokat nem kapunk. Egy másik tálban keverjük össze a tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, a vaníliaaromát és a tejet, amíg sima tésztát nem kapunk.
  • Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot a tojássárgájás keverékbe, hogy levegős maradjon.
  • Egy serpenyőt melegítsünk elő alacsony lángon, és kenjük meg kevés vajjal vagy olajjal. Egy nagy kanállal tegyünk a serpenyőbe a tésztából, hogy kb. 3-4 cm magas palacsintákat kapjunk. Fedjük le, és süssük 4-5 percig, amíg az alja meg nem pirul, majd óvatosan fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is 4-5 percig.
  • Tálaljuk a palacsintákat porcukorral meghintve és friss gyümölcsökkel, mint például eperrel vagy áfonyával. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A japán palacsinták legnagyobb titka a tojásfehérjének a habja, amelyet óvatosan kell kezelni, hogy a palacsinták puhák és habosak maradjanak.

Fotó: canva.com