Maláj csirke

Ízletes maláj csirke

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: könnyű

Ha kedveljük az egzotikus ételeket, ám maradnánk a könnyebben beszerezhető hozzávalóknál, akkor a maláj csirke kiváló választás lehet egy különleges ebéd alanyaként.

Maláj csirke

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemellfilé

  • 1 konzerv bébi kukorica

  • 500 gramm gomba

  • 2 darab sárgarépa

  • 1 fej vöröshagyma

  • 200 gramm borsó

  • 200 gramm zöldbab

  • 1 kiskanál curry por

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál szójaszósz

  • olaj

  • só ízlés szerint

  • chili ízlés szerint

Elkészítés

  • A csirkemellet alaposan megmossuk, majd kockákra vágjuk.
  • Egy wok serpenyőben olajat melegítünk, majd megpirítjuk a csirkemellet. Ezalatt a zöldségeket kockákra vagy csíkokra vágjuk.
  • Ha a csirke elkészült, kiszedjük a wok-ból. Minden hozzávalót lepirítunk, majd a húshoz adjuk.
  • Ha minden készen van, akkor vissza öntjük a wok-ba és itt hozzáadjuk a szójaszószt és a fűszereket, majd összefőzzük, ameddig a hús meg nem pirul. Rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com