Sajtos tallér

Igazán ropogós sajtos tallér

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: könnyű

A sajtos tallér sokunk nagy kedvence. A jó hír az, hogy otthon is könnyen, gyorsan elkészíthetjük. Kiváló sós sütemény családi összejövetelekre, a gyerekek különösen szeretik.

Sajtos tallér

0.0 0 szavazat
Fogás: sósKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

6

adag
Előkészítés

25

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt

  • 25 dkg margarin

  • 15 dkg reszelt sajt

  • 1 doboz tejföl

  • 2 darab tojás

  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

  • só (ízlés szerint)

  • olaj

Elkészítés

  • A száraz hozzávalókat összegyúrjuk, majd beletesszük a kockára vágott margarint.
  • Hozzáadjuk a sajtot, a tojást és a tejfölt. Az egészet alaposan összegyúrjuk.
  • Néhány cm átmérőjű darabokat csippentünk le a tésztából, s gombócokat formálunk belőlük.
  • Tallér- vagy ropisütőben sütjük, miután kevés olajjal megkenjük a sütő felületet. 4-5 perc alatt el is készül a sajttallér.
  • Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com