Húsvéti sonka

Húsvéti sonka

Elkészítési idő: 2 óra 15 perc Nehézség: közepes

A húsvéti sonka az ünnepi asztal egyik elengedhetetlen fogása, melyet sok család hagyományosan húsvétkor fogyaszt.

Húsvéti sonka

Húsvéti sonka

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

6

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

2

óra 
Összesen

2

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • 2 kilogramm sonka

  • 2 darab babérlevél

  • 2 fej vöröshagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 kávéskanál bors

  • só ízlés szerint

Elkészítés

  • A sonkát jó néhány órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára beáztatjuk.
  • Ezután tegyük át friss, tiszta vízbe és rakjuk fel főni. Adjuk hozzá a többi hozzávalóit.
  • Ha felforrt, fedjük le és így főzzük körülbelül 2 órán keresztül.
  • Ha letelt az idő, és puha a sonka, levehetjük a tűzről. Vegyük ki a vízből, itassuk fel róla és tegyük hűtőbe pár órára.
  • Ezután lehet is tálalni. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com