A húsvéti sonka az ünnepi asztal egyik elengedhetetlen fogása, melyet sok család hagyományosan húsvétkor fogyaszt.
Húsvéti sonka
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
6
adagElőkészítés
15
percElkészítés
2
óraÖsszesen
2
óra15
percHozzávalók
2 kilogramm sonka
2 darab babérlevél
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál bors
só ízlés szerint
Elkészítés
- A sonkát jó néhány órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára beáztatjuk.
- Ezután tegyük át friss, tiszta vízbe és rakjuk fel főni. Adjuk hozzá a többi hozzávalóit.
- Ha felforrt, fedjük le és így főzzük körülbelül 2 órán keresztül.
- Ha letelt az idő, és puha a sonka, levehetjük a tűzről. Vegyük ki a vízből, itassuk fel róla és tegyük hűtőbe pár órára.
- Ezután lehet is tálalni. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com