Húsos káposzta

Hagyományos húsos káposzta

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A húsos káposzta egy tápláló étel, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni. Ha a rajongunk húsos ételekért rajongunk, ez a recept kihagyhatatlan!

Húsos káposzta

Húsos káposzta

3.0 3 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm sertéshús (pl. tarja vagy lapocka)

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 500 gramm savanyú káposzta

  • 2 evőkanál fűszerpaprika

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 darab babérlevél

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 evőkanál liszt

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk őket üvegesre.
  • Adjuk hozzá a húskockákat, és pirítsuk őket minden oldalukon, amíg szép barna színt kapnak.
  • Keverjük hozzá a fűszerpaprikát és az őrölt köményt a húsokhoz, majd keverjük össze alaposan.
  • Adjuk hozzá a fazékhoz a savanyú káposztát, majd keverjük össze a hússal. Öntsük fel vízzel annyira, hogy ellepje a hozzávalókat.
  • Tegyünk a fazékba egy babérlevelet, és ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  • Fedjük le a fazekat, majd főzzük a húsos káposztát alacsony lángon kb. 1 órán keresztül, vagy amíg a hús és a káposzta teljesen megpuhul.
  • Amikor a káposzta és a hús megpuhult, készítsünk egy sűrű rántást. Ehhez keverjünk össze egy evőkanál lisztet és egy kevés hideg vizet, majd öntsük a fazékba. Keverjük el alaposan, hogy sűrűbbé váljon a káposzta szaftja.
  • Főzzük további 5-10 percig, amíg a rántás belesűrűsödik a szaftba.
  • Tálaláskor szórjuk meg a friss petrezselyemmel és kínáljuk melegen. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com