A húsos káposzta egy tápláló étel, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni. Ha a rajongunk húsos ételekért rajongunk, ez a recept kihagyhatatlan!
Húsos káposzta
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra20
percHozzávalók
500 gramm sertéshús (pl. tarja vagy lapocka)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 gramm savanyú káposzta
2 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál őrölt kömény
1 darab babérlevél
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük fel az olajat egy nagy fazékban közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk őket üvegesre.
- Adjuk hozzá a húskockákat, és pirítsuk őket minden oldalukon, amíg szép barna színt kapnak.
- Keverjük hozzá a fűszerpaprikát és az őrölt köményt a húsokhoz, majd keverjük össze alaposan.
- Adjuk hozzá a fazékhoz a savanyú káposztát, majd keverjük össze a hússal. Öntsük fel vízzel annyira, hogy ellepje a hozzávalókat.
- Tegyünk a fazékba egy babérlevelet, és ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
- Fedjük le a fazekat, majd főzzük a húsos káposztát alacsony lángon kb. 1 órán keresztül, vagy amíg a hús és a káposzta teljesen megpuhul.
- Amikor a káposzta és a hús megpuhult, készítsünk egy sűrű rántást. Ehhez keverjünk össze egy evőkanál lisztet és egy kevés hideg vizet, majd öntsük a fazékba. Keverjük el alaposan, hogy sűrűbbé váljon a káposzta szaftja.
- Főzzük további 5-10 percig, amíg a rántás belesűrűsödik a szaftba.
- Tálaláskor szórjuk meg a friss petrezselyemmel és kínáljuk melegen. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com