A csorba leves egy hagyományos magyar leves, amely zöldségekből és húsgombócból áll. Ez egy nagyon gazdag és finom leves, ami bármikor különlegessé teheti az étkezést.
Húsgombócos csorba leves
Fogás: levesKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
25
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óra15
percHozzávalók
- A leveshez:
2 darab sárgarépa
1 fej hagyma
2 evőkanál tárkony
1 evőkanál liszt
1 evőkanál pirospaprika
1,5 dl tejföl
0,5 darab zeller
2 darab fehérrépa
3 evőkanál olaj
só
bors
olaj
1 marék lestyán
- Húsgombóc:
5 dkg rizs
2 gerezd fokhagyma
30 dkg sertéscomb
1 darab tojás
só
bors
Elkészítés
- A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk.
- Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket is és megpirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel és hozzáadjuk a lestyánt.
- A darált húst összekeverjük a rizzsel, a tojással, az átnyomott fokhagymával, sóval és borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk a masszából, és a levesbe tesszük.
- A levest 40-45 percig lassú tűzön főzzük, aztán behabarjuk a liszt és a tejföl csomómentes keverékével. A tűzről levéve a citrom kifacsart levével ízesítjük.
Fotó: canva.com