Csorbaleves

Húsgombócos csorba leves

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: közepes

A csorba leves egy hagyományos magyar leves, amely zöldségekből és húsgombócból áll. Ez egy nagyon gazdag és finom leves, ami bármikor különlegessé teheti az étkezést.

Húsgombócos csorba leves

Húsgombócos csorba leves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

25

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • A leveshez:
  • 2 darab sárgarépa

  • 1 fej hagyma

  • 2 evőkanál tárkony

  • 1 evőkanál liszt

  • 1 evőkanál pirospaprika

  • 1,5 dl tejföl

  • 0,5 darab zeller

  • 2 darab fehérrépa

  • 3 evőkanál olaj

  • bors

  • olaj

  • 1 marék lestyán

  • Húsgombóc:
  • 5 dkg rizs

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 30 dkg sertéscomb

  • 1 darab tojás

  • bors

Elkészítés

  • A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk.
  • Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket is és megpirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel és hozzáadjuk a lestyánt.
  • A darált húst összekeverjük a rizzsel, a tojással, az átnyomott fokhagymával, sóval és borssal. Vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk a masszából, és a levesbe tesszük.
  • A levest 40-45 percig lassú tűzön főzzük, aztán behabarjuk a liszt és a tejföl csomómentes keverékével. A tűzről levéve a citrom kifacsart levével ízesítjük.

Fotó: canva.com