Humusz

Krémes humusz alaprecept

Elkészítési idő: 2 óra 20 perc Nehézség: könnyű

A humusz vagyis a csicseriborsókrém, az egyik legízletesebb és leggyorsabban elkészíthető krémes étel, ami szuperül passzol szendvicskrémnek is vagy zöldségek mellé mártogatósnak, de rengeteg opció létezik az elfogyasztására. Sokféle variációja elérhető, mi most az alap, krémes humuszt mutatjuk meg!

Humusz

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

10

perc
Hűtési idő

2

óra 
Összesen

2

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 0,5 darab citrom leve

  • 500 gramm csicseriborsó (konzerv)

  • 3 evőkanál tahini

  • bors ízlés szerint

  • só ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy robotgéppel vagy turmixgéppel összeturmixoljuk a csicseriborsót, ameddig nem kapunk egy krémes állagot. Ehhez hozzáöntjük a kifacsart citrom levét, a zúzott fokhagymákat, a tahinit és az olajat.
  • Borsozzuk és sózzuk, majd betesszük a hűtőbe, legalább 2 órára.
  • Mikor tálaljuk, lehet a tetejére szórni még csicseriborsót, vagy önteni rá egy kis olívaolajat, esetleg pirospaprikával megszórjuk, de ez ránk van bízva! Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: Pitával vagy zöldségekkel tálaljuk.

Fotó: canva.com