Holstein szelet

Hagyományos Holstein szelet

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: közepes

A Holstein szelet egy klasszikus német étel, amely egyedülálló íz kombinációjával és egyszerűségével hódít. A ropogósra sült szelet tetején egy tükörtojás koronázza meg az ételt.

Holstein szelet

Holstein szelet

5.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: németNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 4 darab sertésszelet

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 6 darab tojás

  • liszt a panírozáshoz

  • zsemlemorzsa a panírozáshoz

  • 4 teáskanál vaj

Elkészítés

  • A sertésszeleteket klopfoljuk ki óvatosan, hogy vékonyabbak legyenek, majd sózzuk és borsozzuk meg őket. Először forgassuk meg őket lisztben, aztán a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában, hogy mindenhol egyenletesen be legyenek panírozva.
  • Egy nagy serpenyőben hevítsünk vajat vagy olajat közepes lángon, és süssük a szeleteket mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra, körülbelül 3-4 percig oldalanként. Amikor kész, tegyük őket egy tányérra, és tartsuk melegen.
  • Ugyanabban a serpenyőben, szükség esetén adjunk hozzá még egy kevés vajat vagy olajat, és süsd meg a tojásokat tükörtojásként.
  • Mindegyik sertésszelet tetejére helyezzünk egy-egy tükörtojást. Díszíthetjük petrezselyemmel vagy tálalhatjuk citrom szeletekkel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com