A Holstein szelet egy klasszikus német étel, amely egyedülálló íz kombinációjával és egyszerűségével hódít. A ropogósra sült szelet tetején egy tükörtojás koronázza meg az ételt.
Holstein szelet
Fogás: főételKonyha: németNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
30
percÖsszesen
45
percHozzávalók
4 darab sertésszelet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 darab tojás
liszt a panírozáshoz
zsemlemorzsa a panírozáshoz
4 teáskanál vaj
Elkészítés
- A sertésszeleteket klopfoljuk ki óvatosan, hogy vékonyabbak legyenek, majd sózzuk és borsozzuk meg őket. Először forgassuk meg őket lisztben, aztán a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában, hogy mindenhol egyenletesen be legyenek panírozva.
- Egy nagy serpenyőben hevítsünk vajat vagy olajat közepes lángon, és süssük a szeleteket mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra, körülbelül 3-4 percig oldalanként. Amikor kész, tegyük őket egy tányérra, és tartsuk melegen.
- Ugyanabban a serpenyőben, szükség esetén adjunk hozzá még egy kevés vajat vagy olajat, és süsd meg a tojásokat tükörtojásként.
- Mindegyik sertésszelet tetejére helyezzünk egy-egy tükörtojást. Díszíthetjük petrezselyemmel vagy tálalhatjuk citrom szeletekkel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com