Hólabda (kozáksapka)

Klasszikus hólabda (kozáksapka) recept

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes

A hólabda, másik nevén a kozáksapka remek választás főleg a téli, adventi időszakban. Igazi krémes, csokoládés-kókuszos sütemény.

Hólabda (kozáksapka)

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 3 darab tojás

  • 10 dkg finomliszt

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 1 evőkanál kakaó

  • 1 csipet

  • 6 dkg porcukor

  • 3 evőkanál tej

  • A krémhez:
  • 1 dl tej

  • 1 evőkanál liszt

  • 5 dkg margarin

  • 5 dkg porcukor

  • 1 teáskanál rumaroma

  • A forgatáshoz:
  • 1 csomag kókuszreszelék

  • A csokimázhoz:
  • 5 dkg étcsokoládé

  • 1 teáskanál margarin

Elkészítés

  • Feltörjük a tojásokat és szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A tojássárgákat jól kikeverjük a porcukorral (addig, amíg fehéres nem lesz).
  • A lisztbe belekeverjük a sütőport, a csipet sót és a kakaót.
  • A kikevert tojássárgáját összekeverjük a tejjel, aztán a lisztkeverékkel.
  • A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  • A tepsit sütőpapírral béleljük, majd a tésztát előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Ez idő alatt elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet szépen, csomómentesen elkeverjük, illetve folyamatos kevergetés mellett krémmé főzzük. Ezután hagyjuk kihűlni.
  • A margarint és a porcukrot jól kikeverjük, végül a már kihűlt krémhez adjuk. A rumaromával ízesítjük, aztán robotgéppel habosra keverjük.
  • Miután a tészta átsült és kihűlt, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, s vízszintesen félbevágjuk őket. Ezeket krémmel összeragasztjuk. Az oldalára is kenjünk krémet, mielőtt a kókuszreszelékbe forgatjuk.
  • Vízgőz felett megolvasztjuk a margarint és a csokoládét. Kiskanállal a sütikre tetejére kenjük. Érdemes hűteni, hogy szépen megszikkadjon a csokoládé. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com