Zserbógolyó

Házi zserbógolyó

Elkészítési idő: 1 óra 35 perc Nehézség: könnyű

A zserbó hallatán egyből az ünnepekre gondolhatunk, de hétköznapokon sem kell lemondanunk olyan finomságokról, mint a zserbógolyó. Nemcsak az íze miatt, de nagyon hamar össze is dobhatjuk ezt a diós édességet.

Zserbógolyó

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

12

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

20

perc
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

1

óra 

35

perc

Hozzávalók

  • 100 gramm darált háztartási keksz

  • 100 gramm darált dió

  • 20 dkg csokoládé

  • 5 evőkanál baracklekvár

  • étolaj

Elkészítés

  • A diót, a kekszet és pár evőkanál baracklekvárt gyúrjunk össze. Ha összeállt, kezdjünk kis golyókat formázni belőle.
  • A kész golyókat a hűtőben pihentessük 1 óráig.
  • Ha kivettük a golyókat, a csokoládét olvasszuk fel az olajjal együtt és forgassuk meg benne.
  • A tetejét lehet díszíteni is, majd hagyjuk teljesen megszáradni fogyasztás előtt. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com