A túrókrémes sütemény remek választás lehet, legyen szó ebéd utáni desszertről, vagy akár gyors vendégváró édességről, hiszen mindig nagyon jól helytáll ez a túrós finomság.
Adag
10
adagElőkészítés
20
percSütés
1
óraHűtési idő
1
óraÖsszesen
2
óra20
percHozzávalók
- A krémhez:
250 gramm vaj
75 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
1 darab citrom leve
250 gramm porcukor
- A tésztához:
2 darab tojás
8 dkg vaj
300 gramm liszt
10 gramm sütőpor
10 dkg porcukor
Elkészítés
- Egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, ameddig egy szép, egyenletes tésztát nem kapunk. Ezt a tésztát 3 részre osztjuk.
- Lisztezzük meg jól, hogy ne szakadjon és nyújtsuk ki akkorára, amekkora a tepsi. Külön sütjük meg a lapokat, 180 fokon 20 percig, amikor lesz egy kis színe, kivehetjük.
- Ameddig a lapuk khülnek, készítsük el a tölteléket.
- Egy tálba tegyük a porcukrot, a vajat, a vaníliás cukrot és addig keverjük, ameddig habos nem lesz.
- Ehhez adjuk a túrót és a citrom levét és ezt is összekeverjük.
- Rétegezzük, 1 tésztalap, 1 adag krém és így tovább, az utolsó csak a tésztalap legyen. Betesszük a hűtőbe 1 órára, de lehet tovább is. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com