Túrókrémes sütemény

Házi túrókrémes sütemény

Elkészítési idő: 2 óra 20 perc Nehézség: könnyű

A túrókrémes sütemény remek választás lehet, legyen szó ebéd utáni desszertről, vagy akár gyors vendégváró édességről, hiszen mindig nagyon jól helytáll ez a túrós finomság.

Túrókrémes sütemény

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

10

adag
Előkészítés

20

perc
Sütés

1

óra 
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

2

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • A krémhez:
  • 250 gramm vaj

  • 75 dkg túró

  • 2 csomag vaníliás cukor

  • 1 darab citrom leve

  • 250 gramm porcukor

  • A tésztához:
  • 2 darab tojás

  • 8 dkg vaj

  • 300 gramm liszt

  • 10 gramm sütőpor

  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

  • Egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, ameddig egy szép, egyenletes tésztát nem kapunk. Ezt a tésztát 3 részre osztjuk.
  • Lisztezzük meg jól, hogy ne szakadjon és nyújtsuk ki akkorára, amekkora a tepsi. Külön sütjük meg a lapokat, 180 fokon 20 percig, amikor lesz egy kis színe, kivehetjük.
  • Ameddig a lapuk khülnek, készítsük el a tölteléket.
  • Egy tálba tegyük a porcukrot, a vajat, a vaníliás cukrot és addig keverjük, ameddig habos nem lesz.
  • Ehhez adjuk a túrót és a citrom levét és ezt is összekeverjük.
  • Rétegezzük, 1 tésztalap, 1 adag krém és így tovább, az utolsó csak a tésztalap legyen. Betesszük a hűtőbe 1 órára, de lehet tovább is. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com