A tortellini alapreceptjét azért jó tudni, mert szinte ránk van bízva mivel töltjük meg a tésztát, így kedvünkre variálhatjuk és ezzel egy különleges, ízletes ételt tehetünk az asztalra.
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
40
percHűtés
1
óraÖsszesen
1
óra50
percHozzávalók
5 darab tojás
500 gramm liszt
50 ml víz
só ízlés szerint
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a sóval és a vízzel, majd beleütjük a tojásokat. A tésztát alaposan összedolgozzuk.
- Ha elkészültünk a tésztával, rakjuk fóliába és pihentessük 1 óráig.
- Ha letelt az 1 óra, lisztezett felületre borítjuk majd nyújtsuk ki a tésztát és vágjunk belőle 2-2,5 cm-es négyzeteket vagy pogácsaszaggatóval kör alakokat szaggatunk.
- Megtöltjük olyan töltelékkel amilyennel szeretnénk (a választék nagyon széles, sok féle variációja van).
- Ha négyzet alakú a tésztánk akkor háromszögre hajtjuk és összecsípjük a 2 végét, a csücskét pedig lehajtjuk. Ha kör alakú, akkor félbehajtjuk, megigazítjuk és például az ujjunkra tekerjük, összenyomjuk a szélét.
- Ha a tésztával elkészültünk akkor sós, forralt vízben feltesszük főni. Öntsünk hozzá egy kevés olajat, hogy ne ragadjon össze.
- Ha puhára főztük, szűrjük le és tálaljuk szósszal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com