Tortellini

Házi tortellini alaprecept

Elkészítési idő: 1 óra 50 perc Nehézség: könnyű

A tortellini alapreceptjét azért jó tudni, mert szinte ránk van bízva mivel töltjük meg a tésztát, így kedvünkre variálhatjuk és ezzel egy különleges, ízletes ételt tehetünk az asztalra.

Tortellini

0.0 0 szavazat
Fogás: tésztaételKonyha: olaszNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

40

perc
Hűtés

1

óra 
Összesen

1

óra 

50

perc

Hozzávalók

  • 5 darab tojás

  • 500 gramm liszt

  • 50 ml víz

  • só ízlés szerint

Elkészítés

  • A lisztet összekeverjük a sóval és a vízzel, majd beleütjük a tojásokat. A tésztát alaposan összedolgozzuk.
  • Ha elkészültünk a tésztával, rakjuk fóliába és pihentessük 1 óráig.
  • Ha letelt az 1 óra, lisztezett felületre borítjuk majd nyújtsuk ki a tésztát és vágjunk belőle 2-2,5 cm-es négyzeteket vagy pogácsaszaggatóval kör alakokat szaggatunk.
  • Megtöltjük olyan töltelékkel amilyennel szeretnénk (a választék nagyon széles, sok féle variációja van).
  • Ha négyzet alakú a tésztánk akkor háromszögre hajtjuk és összecsípjük a 2 végét, a csücskét pedig lehajtjuk. Ha kör alakú, akkor félbehajtjuk, megigazítjuk és például az ujjunkra tekerjük, összenyomjuk a szélét.
  • Ha a tésztával elkészültünk akkor sós, forralt vízben feltesszük főni. Öntsünk hozzá egy kevés olajat, hogy ne ragadjon össze.
  • Ha puhára főztük, szűrjük le és tálaljuk szósszal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com