Házi müzliszelet

Házi müzliszelet

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: könnyű

A házi müzliszelet egy könnyen elkészíthető és egészséges snack, amely ideális választás lehet reggelire vagy tízóraira. Ebben a receptben a házi müzliszelet gazdag rostokban és fehérjékben, és tele van finom ízekkel, mint például a méz, a mogyoróvaj és a magvak.

Müzliszelet

Müzliszelet

0.0 0 szavazat
Fogás: reggeliKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

12

szelet
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 200 gramm zabpehely

  • 120 gramm dió

  • 170 gramm méz

  • 120 gramm mogyoróvaj

  • 80 gramm mazsola/aszalt gyümölcs

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 1 csipet

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és készítsünk elő egy közepes méretű tepsit, amit kibélelhetünk sütőpapírral.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a diót, a mazsolát vagy az aszalt gyümölcsöket.
  • Egy kis lábosban melegítsük fel a mézet és a mogyoróvajat alacsony hőfokon, amíg teljesen felolvadnak és egyenletesen összekeverednek.
  • Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a vanília kivonatot és a csipet sót a mézes-mogyoróvajas keverékhez.
  • Öntsük a mézes-mogyoróvajas keveréket a száraz hozzávalókhoz a nagy tálban, és alaposan keverjük össze, hogy minden összetevő be legyen vonva a mézes masszába.
  • Öntsük a keveréket előkészített tepsibe, majd egy spatulával nyomkodjuk meg egyenletesen.
  • Süssük a müzliszeletet előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sül.
  • Miután megsült, hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd vágjuk kisebb szeletekre.
  • Tároljuk a müzliszeleteket légmentesen zárható dobozban vagy edényben. Adjuk hozzá kedvenc magvainkat, gyümölcseinket, amit csak szeretnénk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com