Majonéz

Házi majonéz

Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: közepes

A házi majonéz elkészítése egyszerű és öröm a konyhában. Friss, ízletes és sokoldalú összetevő, amelyet számos ételhez lehet felhasználni, legyen az szendvics, saláta vagy akár szószok alapja.

Majonéz

Majonéz

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

1

üveg
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

10

perc
Összesen

20

perc

Hozzávalók

  • 2 darab tojássárgája

  • 1 evőkanál mustár

  • 1 evőkanál citromlé

  • 1 csipet

  • 2,5 dl olaj

  • fokhagymapor ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját, a mustárt, az ecetet vagy citromlevet, valamint a sót. Ez lesz a majonéz alapja.
  • Apránként, fokozatosan adjuk hozzá az olajat, miközben folyamatosan keverjük a keveréket. Fontos, hogy lassan és folyamatosan öntsük az olajat, és közben folyamatosan keverjük, hogy a majonéz jól összeálljon és sűrűsödjön.
  • Amikor az összes olajat hozzáadtuk, és a majonéz sűrűsödik, ízlés szerint fűszerezzük fűszerekkel, például fokhagymaporral, borssal vagy paprikával.
  • Ha elértük a kívánt sűrűséget és ízt, töltsük át az elkészült majonézt egy légmentesen záródó üvegbe, és tároljuk hűtőszekrényben.
  • A majonéz frissen készítve az igazán finom, de tárolhatjuk hűtőszekrényben akár 1-2 hétig is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com