Háromhagymás leves

Háromhagymás krémleves

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes

 A háromhagymás krémleves egy ízletes és bőséges fogás, amely ideális választás lehet a hideg téli napokra vagy egy könnyű vacsorára. Ez a leves a vöröshagyma, a vörösretek és a póréhagyma harmonikus kombinációját kínálja, amelyek gazdag és intenzív ízekkel gazdagítják a krémes alapot.

Háromhagymás krémleves

Háromhagymás krémleves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 darab póréhagyma

  • 4 darab vörösretek

  • 4 bögre zöldség alaplé

  • 2 darab burgonya

  • 1 teáskanál szárított kakukkfű

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 0,5 bögre növényi tej (opcionális)

Elkészítés

  • Egy nagy lábasban melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon.
  • Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd pároljuk 5-7 percig, vagy amíg az hagymák üvegesek lesznek.
  • Keverjük hozzá a felaprított póréhagymát és vörösretket, majd főzzük további 5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Öntsük hozzá a zöldség alaplevet, majd adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és a szárított kakukkfűt.
  • Forraljuk fel a levest, majd csökkentsük a hőfokot, és főzzük további 25-30 percig, amíg a burgonya megpuhul.
  • Vegyük le a levest a tűzről, majd használjunk botmixert vagy turmixgépet, hogy krémesre turmixoljuk.
  • Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg a levest.
  • Ha szeretnénk, öntsük hozzá a növényi tejszínt, és keverjük össze.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com