Harcsapaprikás

Hagyományos harcsapaprikás

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A harcsapaprikás egy igazi magyar klasszikus, amely a hagyományos paprikás ízeket ötvözi a harcsa gazdag és selymes húsával. Ez a fogás különösen népszerű a Duna menti régiókban, ahol a friss harcsa könnyebben elérhető.

Harcsapaprikás

Harcsapaprikás

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 800 gramm harcsafilé

  • 2 fej hagyma

  • 2 evőkanál olaj vagy zsír

  • 2 evőkanál paprika por

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 csipet csípős paprika por

  • 2 dl tejföl

  • 2 evőkanál liszt

  • 1 dl fehérbor (opcionális)

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

  • Egy nagy serpenyőben vagy fazékban hevítsük fel az olajat vagy zsírt, és pároljuk meg benne az apróra vágott hagymát, amíg üveges nem lesz. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a paprikaport, a köményt, és ha használunk, a csípős paprikaport is.
  • Tegyük vissza a tűzhelyre, és adjuk hozzá a harcsadarabokat. Óvatosan forgassuk meg őket a fűszeres hagymában, majd sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a fokhagymát. Ha használunk, öntsük hozzá a fehérbort, és pároljuk fedő alatt körülbelül 20 percig, amíg a hal megpuhul.
  • Egy kis tálban keverjük el a lisztet a tejföllel, majd adjuk a paprikáshoz, és főzzük még 5-10 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Végül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A harcsapaprikást tálalhatjuk túrós csuszával vagy friss kenyérrel. A tejfölös habarástól a szósz krémes és gazdag lesz.

Fotó: canva.com