Hamis túrós

Hamis túrós szelet

Elkészítési idő: 25 perc Nehézség:

A hamis túrós neve onnan származik, hogy nem tartalmaz túrót. Ha vágynánk egy könnyed, gyorsan elkészíthető desszertre, ezzel nem nyúlhatunk mellé.

Hamis túrós

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

16

szelet
Előkészítés

20

perc
Sütés

25

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • A krémhez:
  • 5 darab tojásfehérje

  • 40 dkg tejföl

  • 2 csomag vanília pudingpor

  • 5 dl tej

  • 8 evőkanál cukor

  • 1 darab citrom

  • A tésztához:
  • 400 gramm liszt

  • 1 csomag sütőpor

  • 250 gramm margarin

  • 5 darab tojás sárgája

  • 200 gramm kristálycukor

  • 1 csipet

Elkészítés

  • Első lépésként egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a cukrot. Hozzákeverjük a puha margarint és a tojássárgákat, majd a sót.
  • Alaposan összekeverjük és egy kisebb darabot leválasztunk, ez majd a tetejére kell a sütinek.
  • A krém elkészítéséhez a pudingot és a tejet megfőzzük, úgy ahogy a csomag leírja.
  • A pudingkrémhez hozzákeverjük a tejfölt és hozzáadjuk a citrom lereszelt héját.
  • A tojásfehérjéből habot keverünk és kis részletekben hozzákeverjük a krémhez.
  • Egy tepsi aljára nyomkodjuk a tészta egyik felét, ráöntjük a krémet majd a másik tésztát rámorzsoljuk vagy reszeljük.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha már szép aranybarna a teteje. Porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com