A hamis túrós neve onnan származik, hogy nem tartalmaz túrót. Ha vágynánk egy könnyed, gyorsan elkészíthető desszertre, ezzel nem nyúlhatunk mellé.
Adag
16
szeletElőkészítés
20
percSütés
25
percÖsszesen
45
percHozzávalók
- A krémhez:
5 darab tojásfehérje
40 dkg tejföl
2 csomag vanília pudingpor
5 dl tej
8 evőkanál cukor
1 darab citrom
- A tésztához:
400 gramm liszt
1 csomag sütőpor
250 gramm margarin
5 darab tojás sárgája
200 gramm kristálycukor
1 csipet só
Elkészítés
- Első lépésként egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a cukrot. Hozzákeverjük a puha margarint és a tojássárgákat, majd a sót.
- Alaposan összekeverjük és egy kisebb darabot leválasztunk, ez majd a tetejére kell a sütinek.
- A krém elkészítéséhez a pudingot és a tejet megfőzzük, úgy ahogy a csomag leírja.
- A pudingkrémhez hozzákeverjük a tejfölt és hozzáadjuk a citrom lereszelt héját.
- A tojásfehérjéből habot keverünk és kis részletekben hozzákeverjük a krémhez.
- Egy tepsi aljára nyomkodjuk a tészta egyik felét, ráöntjük a krémet majd a másik tésztát rámorzsoljuk vagy reszeljük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha már szép aranybarna a teteje. Porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com