Pekingi kacsa

Hamis pekingi kacsa

Elkészítési idő: 3 óra 10 perc Nehézség: közepes

A pekingi kacsa Kína egyik legikonikusabb és legkedveltebb étele, amelyet a világ számos pontján szeretnek. A ropogós bőr és az ízletes, szaftos hús tökéletes kombinációját kínálja. A hagyományos elkészítési módszer meglehetősen időigényes, de ez a változat egyszerűsíti a folyamatot, miközben megőrzi az autentikus ízeket.

Pekingi kacsa

Pekingi kacsa

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: kínaNehézség: közepes
Adag

6

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

1

óra 

30

perc
Pihentetési idő

1

óra 

10

perc
Összesen

3

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 1 egész kacsa

  • 3 liter forró víz

  • 3 evőkanál méz

  • 1 evőkanál rizsecet

  • 1 evőkanál

  • 1 teáskanál őrölt ötfűszer

  • 1 teáskanál őrölt gyömbér

  • 1 teáskanál bors

  • 1 teáskanál szecsuáni bors

  • szárított narancshéj

Elkészítés

  • Távolítsuk el a kacsa belsőségeit, és öblítsük ki alaposan. Forraljunk fel 3 liter vizet, és öntsük rá a kacsára, hogy a bőre megfeszüljön. Ezután szárítsuk meg a kacsát.
  • Keverjük össze a mézet, a rizsecetet és egy evőkanál forró vizet. Ezzel a keverékkel kenjük be a kacsa bőrét, majd hagyjuk száradni 1 órán át. Ismételjük meg ezt a lépést még kétszer.
  • Dörzsöljük be a kacsa belsejét sóval, ötfűszer keverékkel, gyömbérrel, borssal, szecsuáni borssal és szárított narancshéjjal.
  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Helyezzük a kacsát egy sütőrácsra, és süssük kb. 1 óra 30 percig, vagy amíg a bőre ropogós és aranybarna nem lesz. Időnként forgassuk meg a kacsát, hogy egyenletesen süljön.
  • Amíg a kacsa sül, készítsük elő a tálaláshoz szükséges hozzávalókat: vágjuk vékony csíkokra az uborkát és az újhagymát, melegítsük fel a palacsintákat, vagy amivel fogyasztani fogjuk.
  • Amikor a kacsa elkészült, hagyjuk pihenni 10 percig, majd vágjuk vékony szeletekre. Tálaljuk a palacsintákkal, uborkával, újhagymával és pekingi kacsa szósszal (hoisin szósszal). Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com