Halászlé

Egyszerű halászlé recept

Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: közepes

A gulyásleves mellett a halászlé az egyik legismertebb és leghagyományosabb magyar leves. Akár egy hétvégét is feldobhatunk azzal, hogy bográcsban összefőzzük, miután már elkészült az alaplé. Az igazán magyaros halászléből nem hiányozhat a piros paprika vagy a csípős ízesítés.

Halászlé

0.0 0 szavazat
Fogás: leves, egytálételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

1

óra 

30

perc
Összesen

2

óra 

Hozzávalók

  • 1,5 kg ponty

  • 1 kg törpeharcsa

  • 2 fej vöröshagyma

  • 1 teáskanál piros paprika

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 db paprika

  • 1 db paradicsom

  • só (ízlés szerint)

  • 6 db halászlékocka

  • kb 3 liter víz

Elkészítés

  • Első lépésként előkészítjük a halakat. Megmossuk, megtisztítjuk, lepikkelyezzük és kifilézzük. A fej- és farokrészt meghagyhatjuk, de ne legyen rajta túl sok hús.
  • A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk csakúgy, mint a paradicsomot és a paprikát.
  • Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, a hagymát üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, valamint a piros paprikát, és néhány percig pároljuk.
  • Beletesszük a hal fejét és farkát, majd felöntjük vízzel.
  • Miután felforrt a víz, halászlékockával, ízlés szerint sóval ízesítjük, majd közepes lángon kb. 45 percig főzzük.
  • Ezután a hal fejéből és farkából kinyerjük a húst, majd átpasszírozzuk egy kis lével és zöldséggel. Így kapjuk meg az alaplevet, amivel a továbbiakban dolgozni fogunk.
  • Az alaplevet öntsük még fel vízzel, majd tegyük bele a halat, amit kb. fél óra alatt puhára főzünk.
  • Kenyérrel, pogácsával, és akár erős paprikával is tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com