Tejberizs

Hagyományos tejberizs

Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: könnyű

A tejberizs egy igazi klasszikus, amit azért is kedvelnek sokan, mert többféle opciója létezik, emiatt mindenki megtalálhatja a saját kedvenc ízvilágát. Lehet ez gyümölcsös, kakaós vagy fahéjas, a döntés ránk van bízva!

Tejberizs

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

25

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm fehér rizs

  • 1 liter tej

  • 0,5 teáskanál

  • 2 evőkanál kristálycukor

  • 2 dl víz

  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

  • A rizst megfőzzük (öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi és sózzuk meg).
  • Ha elkészült a rizs, felöntjük tejjel (érdemes kisebb adagokban önteni a tejet, így látjuk már mikor nem vesz már fel tejet).
  • Addig főzzük, ameddig teljesen fel nem szívja a tejet. Ha megkaptuk a kívánt állagot akkor levesszük a tűzről és a nekünk tetsző feltéttel megszórjuk! Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com