Kókuszkocka

Hagyományos kókuszkocka

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: könnyű

A kókuszkocka kicsit vissza repíthet a gyerekkorunkba, hiszen ez a desszert sokszor megjelent az asztalokon, akár ünnepnapokon is. Ráadásul a konyhában sem kell túl sok időt eltöltenünk, hogy ezt a finomságot fogyaszthassuk.

Hagyományos kókuszkocka

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

8

adag
Előkészítés

40

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 400 gramm liszt

  • 8 dkg margarin vagy vaj

  • 200 gramm porcukor

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 2 dl tej

  • 2 darab tojás

  • 1 evőkanál méz

  • A mázhoz:
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

  • 200 gramm cukor

  • 25 dkg margarin vagy vaj

  • 1 dl tej

  • A forgatáshoz:
  • 30 dkg kókuszreszelék

Elkészítés

  • A tojásokat, a cukrot, a vajat és a mézet keverjük össze alaposan. Ehhez adjuk hozzá a sütőporos lisztet és a tejet, és az egészet keverjük össze.
  • Egy tepsit vajazzunk ki, majd öntsük bele a tésztánkat. 180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt süssük készre. Kivétel előtt végezzünk tűpróbát a süteményen.
  • A vajat olvasszuk fel a porcukorral együtt, és keverjük hozzá a tejet és a kakaót. Főzzük össze az egészet, folyamatos kevergetés mellett.
  • A kihűlt piskótát vágjuk fel kockára, és mártsuk bele a kakaós masszába, majd forgassuk meg a kókuszreszelékbe. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com