Elzászi sertéstarja

Hagyományos elzászi sertéstarja

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

Az elzászi sertéstarja különlegessége, hogy a tetején savanyú káposzta van, így bolondítva meg az egész fogást. Ránézésre talán nem tűnik egyszerűnek, de egyáltalán nem bonyolult ennek az ételnek az összeállítása!

Elzászi sertéstarja

Elzászi sertéstarja

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 5 szelet sertéstarja

  • 1 darab vöröshagyma

  • 8 dkg bacon szelet

  • 500 gramm káposzta

  • 10 dkg kolbász

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál paradicsompüré

  • 1 dl tejföl

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A tarja szeleteket forró olajban megsütjük, és fűszerezzük.
  • Ha elkészültek, beletesszük egy tepsibe. Az olajon megpirítjuk a hagymát, kolbászt és a szalonnát. Vízzel és pürével higítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a savanyú káposztát is.
  • Belekeverjük a tejfölt és ezt a káposztás masszát ráöntjük a hússzeletekre.
  • 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha megpirult a teteje, akkor lesz jó.
  • Ha elkészült krumplival, rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com