A káposztás csülök nem éppen a diétás ételek közé tartozik, viszont ha elkészítjük, nem csalódunk. Friss kenyérrel, tejföllel tálalva igazi újdonság lehet az asztalon.
Adag
4
adagElőkészítés
35
percElkészítés
1
óra30
percÖsszesen
2
óra5
percHozzávalók
1 kilogramm savanyú káposzta
1 evőkanál pirospaprika
1 kilogramm csülök
2 evőkanál zsír
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
2 darab babérlevél
1 teáskanál őrölt kömény
2 darab vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csülköt rakjuk egy lábosba, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzzük 50-60 percig, ameddig a hús megpuhul.
- A savanyú káposztát mossuk meg alaposan, majd szeleteljük fel vékonyan. Emellett a hagymát is vágjuk fel.
- Edényben kezdjük el megolvasztani a zsírt, és ehhez adjuk a hagymát. Ha megpirult, adjuk hozzá a pirospaprikát, a babérleveleket és az őrölt köményt. Adjuk hozzá a káposztát is.
- Keverjük el, majd tegyünk fedőt a tetejére és 20-25 percig főzzük.
- Ha a csülök elkészült, vegyük ki és vágjuk fel, majd adjuk hozzá a káposztához.
- A rántás elkészítéséhez olvasszunk 2 evőkanálnyi zsírt, és ehhez keverjük a lisztet. Ha aranybarna, akkor adjuk hozzá a tejfölt és addig keverjük, ameddig sima nem lesz. A rántást öntsük a káposztás csülökre és alaposan keverjük össze.
- Még 10-15 percig főzzük a csülköt, majd sóval és borssal ízesítsük.
- Tálaljuk friss kenyérrel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com