Csülkös káposzta

Hagyományos csülkös káposzta

Elkészítési idő: 2 óra 5 perc Nehézség: közepes

A káposztás csülök nem éppen a diétás ételek közé tartozik, viszont ha elkészítjük, nem csalódunk. Friss kenyérrel, tejföllel tálalva igazi újdonság lehet az asztalon.

Csülkös káposzta

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

35

perc
Elkészítés

1

óra 

30

perc
Összesen

2

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm savanyú káposzta

  • 1 evőkanál pirospaprika

  • 1 kilogramm csülök

  • 2 evőkanál zsír

  • 2 evőkanál tejföl

  • 2 evőkanál liszt

  • 2 darab babérlevél

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 2 darab vöröshagyma

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A csülköt rakjuk egy lábosba, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és főzzük 50-60 percig, ameddig a hús megpuhul.
  • A savanyú káposztát mossuk meg alaposan, majd szeleteljük fel vékonyan. Emellett a hagymát is vágjuk fel.
  • Edényben kezdjük el megolvasztani a zsírt, és ehhez adjuk a hagymát. Ha megpirult, adjuk hozzá a pirospaprikát, a babérleveleket és az őrölt köményt. Adjuk hozzá a káposztát is.
  • Keverjük el, majd tegyünk fedőt a tetejére és 20-25 percig főzzük.
  • Ha a csülök elkészült, vegyük ki és vágjuk fel, majd adjuk hozzá a káposztához.
  • A rántás elkészítéséhez olvasszunk 2 evőkanálnyi zsírt, és ehhez keverjük a lisztet. Ha aranybarna, akkor adjuk hozzá a tejfölt és addig keverjük, ameddig sima nem lesz. A rántást öntsük a káposztás csülökre és alaposan keverjük össze.
  • Még 10-15 percig főzzük a csülköt, majd sóval és borssal ízesítsük.
  • Tálaljuk friss kenyérrel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com