Brassói

Hagyományos brassói egyszerűen

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

Ez a közkedvelt egytálétel készülhet csirkehúsból, sertésből, de akár pulykából is, ugyanakkor hagyományosnak inkább a sertéshúsból készült változat mondható. Fontos, hogy jó szaftos legyen, valamint a húst szalonnával pirítsuk, így lesz különösen finom az ételünk.

Brassói

5.0 1 szavazat
Fogás: ebédKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka

  • 10 dkg szalonna

  • 1 fej vöröshagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 kg burgonya

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 1 teáskanál majoránna (opcionális)

  • olaj

Elkészítés

  • Első lépésként megmossuk, megpucoljuk és kockára vágjuk a krumplit. Forró olajban kisütjük.
  • A hússal ugyanígy járunk el. Megmossuk, felkockázzuk, méretét tekintve kb. akkorára, mint a krumplit.
  • A vöröshagymát megpucoljuk, apróra felkockázzuk, ugyanígy teszünk a szalonnával is.
  • Egy lábosban forró olajon vagy zsíron először megsütjük a szalonnát. Amikor már üvegesedik, hozzáadjuk a hagymát, és megpirítjuk.
  • Ezután rátesszük az ízlés szerinti méretekre vágott húst, amelyet fehéredésig sütünk, mielőtt beízesítenénk. Megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával.
  • Amennyiben a hús nem engedett elég levet, felöntjük egy kis vízzel. Fedő alatt pároljuk tovább, amíg a hús teljesen megpuhul. A végén adjuk hozzá a majorannát. Fontos, hogy csak addig főzzük, hogy maradjon szaft a húson.
  • Utolsó lépésként az elkészült brassóihoz keverjük az előzetesen kisütött burgonyát. Ha szeretnénk mellé savanyúságot, az uborkasaláta kiváló választás.
  • Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com