Hagymás baconös sörkifli

Hagymás baconös sörkifli házilag

Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: könnyű

A bacon és a hagyma szuper páros, ha mindezt beletesszük egy sörkiflibe, akkor pedig egy új szintre emelhetjük az otthoni péksüteményeinket. Kelt tésztás, így egy igazán puha és omlós, de annál ízletesebb kiflit kaphatunk.

Hagymás baconös sörkifli

0.0 0 szavazat
Fogás: pékáruKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Sütés

25

perc
Kelesztés

1

óra 

20

perc
Összesen

2

óra 

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 300 gramm liszt

  • 2 dl tej

  • 2 dkg élesztő

  • 1 darab tojás

  • 1,5 teáskanál

  • 1 csipet cukor

  • 1 evőkanál zsír

  • A töltelékhez:
  • 2 fej hagyma

  • 10 dkg bacon

  • bors

Elkészítés

  • Langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk az élesztős tejet, a zsírt, a tojást és a sót. Alaposan összegyúrjuk a tésztát. Letakarva 50-60 percig kelesztjük.
  • A töltelékhez a hagymát felszeleteljük, a baconnel együtt. A bacont megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a zsiradékot is. Sóval és borssal fűszerezzük, majd össze pirítjuk.
  • Ha a tészta megkelt, 4 részre osztjuk. Mindegyik részt kör alakúra nyújtjuk, majd felvágjuk háromszög alakúra (mint egy pizzát) és mindegyik háromszögbe teszünk a hagymás, baconös töltelékből.
  • Így tekerjük fel kifli alakúra. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és még 20 percig pihentetjük. Ha letelt, 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A kifliket kenjük le tojással és meg szórhatjuk sóval vagy sajttal.
  • Ezután toljuk a sütőbe és 25 perc alatt süssük készre. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com