A bacon és a hagyma szuper páros, ha mindezt beletesszük egy sörkiflibe, akkor pedig egy új szintre emelhetjük az otthoni péksüteményeinket. Kelt tésztás, így egy igazán puha és omlós, de annál ízletesebb kiflit kaphatunk.
Adag
4
adagElőkészítés
15
percSütés
25
percKelesztés
1
óra20
percÖsszesen
2
óraHozzávalók
- A tésztához:
300 gramm liszt
2 dl tej
2 dkg élesztő
1 darab tojás
1,5 teáskanál só
1 csipet cukor
1 evőkanál zsír
- A töltelékhez:
2 fej hagyma
10 dkg bacon
só
bors
Elkészítés
- Langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
- A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk az élesztős tejet, a zsírt, a tojást és a sót. Alaposan összegyúrjuk a tésztát. Letakarva 50-60 percig kelesztjük.
- A töltelékhez a hagymát felszeleteljük, a baconnel együtt. A bacont megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a zsiradékot is. Sóval és borssal fűszerezzük, majd össze pirítjuk.
- Ha a tészta megkelt, 4 részre osztjuk. Mindegyik részt kör alakúra nyújtjuk, majd felvágjuk háromszög alakúra (mint egy pizzát) és mindegyik háromszögbe teszünk a hagymás, baconös töltelékből.
- Így tekerjük fel kifli alakúra. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és még 20 percig pihentetjük. Ha letelt, 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A kifliket kenjük le tojással és meg szórhatjuk sóval vagy sajttal.
- Ezután toljuk a sütőbe és 25 perc alatt süssük készre. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com