Egy könnyű, gyors desszertre vágysz, ha hirtelen látogatók jelentkeznek be délutáni kávéra vagy teára? Kávéimádóknak különösen remek választás, hiszen magában a krémben is van kávé. Szépen tálalható, igazi finomság.
Cappuccino szelet
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
30
percSütés
20
percÖsszesen
50
percHozzávalók
- A tésztához:
6 darab tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál finomliszt
0,5 csomag sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 dl olaj
- A krémhez:
2 tasak tejszínízű pudingpor
6 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál őrölt kávé
- A tetejére díszíteni:
csokoládédara vagy reszelék
Elkészítés
- Feltörés után különválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A tojássárgáját habosra verjük a porcukorral.
- Ezután a finomlisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd egy kis olaj kíséretében a tojássárgájához adjuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan, lágy mozdulatokkal az eddig összeállított masszához adjuk. Fontosak a lassú, finom mozdulatok, hogy a tészta állaga ne sérüljön.
- Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
- Miközben a sül a tészta, elkészítjük a krémet. A pudingport megfőzzük a tej segítségével, majd hagyjuk kihűlni.
- A margarint habosra keverjük a porcukorral, aztán összekeverjük a már kihűlt pudinggal.
- Két részre osztjuk a krémet. Az egyik feléhez kávét és kakaóport teszünk.
- Rétegezzük a süteményt. A piskótára először a fehéren maradt krémet tesszük, majd a kávés-kakaós ízesítésűt. A tetejét csokidarával vagy csokireszelékkel szórjuk meg.
- Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com