Cappuccino szelet

Habos cappuccino szelet

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: könnyű

Egy könnyű, gyors desszertre vágysz, ha hirtelen látogatók jelentkeznek be délutáni kávéra vagy teára? Kávéimádóknak különösen remek választás, hiszen magában a krémben is van kávé. Szépen tálalható, igazi finomság.

Cappuccino szelet

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Sütés

20

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 6 darab tojás

  • 6 evőkanál porcukor

  • 6 evőkanál finomliszt

  • 0,5 csomag sütőpor

  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

  • 1 dl olaj

  • A krémhez:
  • 2 tasak tejszínízű pudingpor

  • 6 dl tej

  • 25 dkg margarin

  • 25 dkg porcukor

  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

  • 1 evőkanál őrölt kávé

  • A tetejére díszíteni:
  • csokoládédara vagy reszelék

Elkészítés

  • Feltörés után különválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A tojássárgáját habosra verjük a porcukorral.
  • Ezután a finomlisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, majd egy kis olaj kíséretében a tojássárgájához adjuk.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan, lágy mozdulatokkal az eddig összeállított masszához adjuk. Fontosak a lassú, finom mozdulatok, hogy a tészta állaga ne sérüljön.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Miközben a sül a tészta, elkészítjük a krémet. A pudingport megfőzzük a tej segítségével, majd hagyjuk kihűlni.
  • A margarint habosra keverjük a porcukorral, aztán összekeverjük a már kihűlt pudinggal.
  • Két részre osztjuk a krémet. Az egyik feléhez kávét és kakaóport teszünk.
  • Rétegezzük a süteményt. A piskótára először a fehéren maradt krémet tesszük, majd a kávés-kakaós ízesítésűt. A tetejét csokidarával vagy csokireszelékkel szórjuk meg.
  • Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com