A rizsfelfújt egy könnyed, finom desszert melynek alapja a tej és a rizs, emiatt krémes az állaga. Hidegen és melegen is fogyasztható, így a melegebb napokon is jó választás lehet.
Adag
10
adagElőkészítés
20
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
1 bögre rizs
2,5 bögre tej
3 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília kivonat
4 darab tojás
0,5 teáskanál só
¼ csésze vaj
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- Főzzük meg a rizst a csomagoláson lévő utasítások szerint. Rakjuk félre.
- Egy nagy tálban keverjük össze a tejet, a cukrot és a vanília kivonatot.
- Adjuk hozzá a rizst a tejes keverékhez, majd keverjük össze alaposan.
- Egy másik tálban verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá.
- Keverjük hozzá a sót a tojássárgájához, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat és a rizs-tej keveréket. Alaposan keverjük össze.
- Lassan forgassuk hozzá a tojásfehérjét a rizs keverékhez, alaposan keverjük össze.
- Egy nagy tűzálló tálban kenjünk ki vajat. Öntsük bele a rizsfelfújt keverékét, majd helyezzük a sütőbe.
- Süssük 45-50 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna és a közepén belülre szúrt tűvel megbizonyosodjunk róla, hogy a rizsfelfújt belül is átsült.
- Vegyük ki a sütőből és hagyjuk 5-10 percig állni, majd szórjuk meg porcukorral a tetejét és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com