Rizsfelfújt

Habkönnyű rizsfelfújt

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: könnyű

A rizsfelfújt egy könnyed, finom desszert melynek alapja a tej és a rizs, emiatt krémes az állaga. Hidegen és melegen is fogyasztható, így a melegebb napokon is jó választás lehet.

Rizsfelfújt

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

10

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 1 bögre rizs

  • 2,5 bögre tej

  • 3 evőkanál cukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 4 darab tojás

  • 0,5 teáskanál

  • ¼ csésze vaj

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Főzzük meg a rizst a csomagoláson lévő utasítások szerint. Rakjuk félre.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a tejet, a cukrot és a vanília kivonatot.
  • Adjuk hozzá a rizst a tejes keverékhez, majd keverjük össze alaposan.
  • Egy másik tálban verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá.
  • Keverjük hozzá a sót a tojássárgájához, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat és a rizs-tej keveréket. Alaposan keverjük össze.
  • Lassan forgassuk hozzá a tojásfehérjét a rizs keverékhez, alaposan keverjük össze.
  • Egy nagy tűzálló tálban kenjünk ki vajat. Öntsük bele a rizsfelfújt keverékét, majd helyezzük a sütőbe.
  • Süssük 45-50 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna és a közepén belülre szúrt tűvel megbizonyosodjunk róla, hogy a rizsfelfújt belül is átsült.
  • Vegyük ki a sütőből és hagyjuk 5-10 percig állni, majd szórjuk meg porcukorral a tetejét és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com