Grízgaluska

Habkönnyű grízgaluska

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: könnyű

A grízgaluska egy finom és könnyű levesbetét, aminek alapja a tojás és gríz. Nagyon egyszerű az elkészítése és hamar meg is van, ezzel pedig még ízletesebb lesz a levesünk!

Grízgaluska

Grízgaluska

0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Hűtési idő

40

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 2 darab tojás

  • 5 evőkanál gríz

  • 1 csipet

  • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés

  • A tojásokat keverjük fel, ehhez adjuk a sót és a szódabikarbónát. Ha már jól elkevertük, adagoljuk hozzá a darát.
  • Nagyon alaposan keverjük össze, majd rakjuk be a hűtőbe vagy egy hűvös helyre és pihentessük 30-40 percig.
  • Forraljunk sós vizet és ebbe szaggassuk bele a galuskákat, majd főzzük ki, körülbelül 10-15 perc alatt. Kevergetni nem szükséges. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com