Ha szeretjük a levest és a karfiolt, ezt a kombinációt érdemes lehet kipróbálni. Laktató, ízletes és gyorsan tálalhatjuk!
Karfiol leves
Fogás: levesKonyha: magyarNehézség: könnyűAdag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
25
percÖsszesen
35
percHozzávalók
1 darab 1 krumpli
1 fej 1 zeller
1 fej 1 karfiol
2 szál 2 fehérrépa
3 szál 3 sárgarépa
1 darab 1 vöröshagyma
1 evőkanál 1 pirospaprika
1 evőkanál 1 liszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
olaj
Elkészítés
- Az összes zöldséget megmossuk, majd meghámozzuk és mindegyiket azonos méretűre vágjuk fel.
- Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a hagymát és hozzáadjuk fehérrépát, répát, krumplit, karfiolt és összeforgatjuk őket, sózzuk.
- Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és forraljuk fel, főzzük puhára a zöldségeket.
- Ha elkészült, keverjük hozzá a petrezselymet, szórjuk meg borssal (opcionális), egy kevés ideig még főzzük, majd fogyaszthatjuk is!
Fotó: canva.com