Karfiol leves

Gyors zöldséges karfiol leves

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

Ha szeretjük a levest és a karfiolt, ezt a kombinációt érdemes lehet kipróbálni. Laktató, ízletes és gyorsan tálalhatjuk!

Karfiol leves

Fogás: levesKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • 1 darab 1 krumpli

  • 1 fej 1 zeller

  • 1 fej 1 karfiol

  • 2 szál 2 fehérrépa

  • 3 szál 3 sárgarépa

  • 1 darab 1 vöröshagyma

  • 1 evőkanál 1 pirospaprika

  • 1 evőkanál 1 liszt

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • olaj

Elkészítés

  • Az összes zöldséget megmossuk, majd meghámozzuk és mindegyiket azonos méretűre vágjuk fel.
  • Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a hagymát és hozzáadjuk fehérrépát, répát, krumplit, karfiolt és összeforgatjuk őket, sózzuk.
  • Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és forraljuk fel, főzzük puhára a zöldségeket.
  • Ha elkészült, keverjük hozzá a petrezselymet, szórjuk meg borssal (opcionális), egy kevés ideig még főzzük, majd fogyaszthatjuk is!

Fotó: canva.com