A pikáns csirkés tészta egy gyors fogás, amely krémes szószával és tésztás köretével bolondítja meg a csirkehúst.
Pikáns csirkés tészta
Adag
3
adagElőkészítés
5
percElkészítés
30
percÖsszesen
35
percHozzávalók
400 gramm 400 tészta
6 dl 6 cukrozatlan habtejszín
1 darab 1 vöröshagyma
2 darab 2 csirkemellfilé
1 teáskanál 1 őrölt koriander
2 evőkanál 2 olaj
1 teáskanál 1 őrölt római kömény
1 teáskanál 1 cayenne bors
2 gerezd 2 fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
petrezselyem a tetejére
Elkészítés
- A tésztát főzzük ki, a csomagolásán leírtak szerint.
- Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá az alaposan megmosott csirkét, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd addig süssük, ameddig a csirke el nem készült.
- Adjuk hozzá a tejszínt, a cayenne borsot, koriandert és a római köményt. Sót és borsot is tegyünk hozzá.
- Addig főzzük, ameddig fel nem forr, majd vegyük kisebbre a lángot és még pár percig főzzük. Ha a szósz sűrű, elkészült.
- Öntsük hozzá a leszűrt, kész tésztát és forgassuk össze.
- Tálaljuk petrezselyemmel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com