Pikáns csirkés tészta

Gyors pikáns csirkés tészta

Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: könnyű

A pikáns csirkés tészta egy gyors fogás, amely krémes szószával és tésztás köretével bolondítja meg a csirkehúst.

Pikáns csirkés tészta

0.0 0 szavazat
Fogás: húsétel, tésztaételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

3

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

35

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm tészta

  • 6 dl cukrozatlan habtejszín

  • 1 darab vöröshagyma

  • 2 darab csirkemellfilé

  • 1 teáskanál őrölt koriander

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • 1 teáskanál cayenne bors

  • 2 gerezd fokhagyma

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • petrezselyem a tetejére

Elkészítés

  • A tésztát főzzük ki, a csomagolásán leírtak szerint.
  • Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá az alaposan megmosott csirkét, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd addig süssük, ameddig a csirke el nem készült.
  • Adjuk hozzá a tejszínt, a cayenne borsot, koriandert és a római köményt. Sót és borsot is tegyünk hozzá.
  • Addig főzzük, ameddig fel nem forr, majd vegyük kisebbre a lángot és még pár percig főzzük. Ha a szósz sűrű, elkészült.
  • Öntsük hozzá a leszűrt, kész tésztát és forgassuk össze.
  • Tálaljuk petrezselyemmel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com