Fűszeres ropogós csirkeszárny sütőben sütve

Gyors fűszeres ropogós csirkeszárny sütőben sütve

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: közepes

A fűszeres ropogós csirkeszárnyak sütőben sütve készülnek el, és emiatt szinte alig van vele dolgunk. Könnyed, gyors étel amely remek lehet főétkezésre vagy akár csak harapnivalóként, ha gyorsan kell valamit összedobnunk. A panírnak köszönhetően egy ízletes és ropogós húst kapunk végeredményként.

Fűszeres ropogós csirkeszárny sütőben sütve

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm csirkeszárny

  • 0,5 bögre liszt

  • 0,5 bögre zsemlemorzsa

  • 1 teáskanál fokhagymapor

  • 1 teáskanál paprika por

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1/2 teáskanál cayenne bors

  • 2 darab tojás

  • 2 evőkanál tej

  • 2 evőkanál olaj (pl. napraforgóolaj)

  • só ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Készítsünk elő egy tepsit, és béleljük ki sütőpapírral.
  • Mossuk meg alaposan a csirkeszárnyakat, majd töröljük le róluk a nedvességet.
  • Egy mély tálban keverjük össze a lisztet, zsemlemorzsát, fokhagymaport, paprika port, köményt, cayenne borsot és sót.
  • Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a tejjel.
  • Vegyük a csirkeszárnyakat, és először forgassuk meg őket a lisztkeverékben, majd mártsuk bele a tojásos keverékbe.
  • A csirkeszárnyakat tegyük vissza a lisztkeverékbe, és forgassuk meg újra, hogy mindenhova szép egyenletesen jusson a panír.
  • Helyezzük a panírozott csirkeszárnyakat a tepsire, majd locsoljuk meg olajjal, hogy a panír szépen megpiruljon és ropogós legyen.
  • Süssük a csirkeszárnyakat előmelegített sütőben 40-45 percig, vagy amíg a panír aranybarnára pirul és a hús átsül.
  • Vegyük ki a sütőből és tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com