Guacamole

Guacamole, a mexikói avokádókrém

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: könnyű

Sokan találkozhattunk már a guacamole szósszal. Ez a mártogatós Mexikóból származik, az alapja pedig az avokádó. Sok ételhez jól passzolhat és egy igazán különleges ízélményt nyújt!

Guacamole

Fogás: köretKonyha: mexikóiNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

10

perc
Hűtés

1

óra 
Összesen

1

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • 2 darab 2 avokádó

  • 1 gerezd 1 fokhagyma

  • 1 darab 1 lilahagyma

  • 1 darab 1 paradicsom

  • 0,5 darab 0,5 lime leve

  • chili por (opcionális)

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Az avokádót vágjuk ketté, magozzuk ki és szedjük ki a húsukat. Egy villa segítségével törjük össze egy tálban.
  • Nyomjuk hozzá a fokhagymát, kimagozott és felvágott paradicsomokat, az apróra vágott lilahagymát, a lime levét, a koriandert és a chilit.
  • Takarjuk le fóliával és pár órára (kb. 1-1,5) tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek!
  • Ha kivettük, fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Fotó: canva.com