A grillezett spárga egy egyszerű, gyors fogás, amely tökéletes lehet azoknak is, akik vegetáriánus étrendet folytatnak. Ha viszont kombinálnánk hússal, tekerjük körbe baconnel. Mindenhogy ropogós, ízletes ételt kapunk.
Grillezett spárga
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
10
percÖsszesen
30
percHozzávalók
500 gramm zöld spárga
2 evőkanál olívaolaj
1 darab citrom
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
- Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőfokra.
- A spárgát alaposan mossuk meg, majd törjük le a fás végeiket. Ha vastagabb spárgákat használunk, akkor hámozzuk meg a száraikat.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, sót és frissen őrölt fekete borsot.
- Helyezzük a spárgát egy nagy tálba, majd öntsük rá az olívaolajos keveréket. Forgassuk át a spárgát, hogy minden oldalán befedje az olajos fűszerezés.
- A grillsütő rácsát kenjük be kevés olajjal, hogy megakadályozzuk a spárga tapadását.
- Helyezzük a spárgát a grillsütő rácsára, és grillezzük 6-8 percig, gyakori forgatással. A spárga legyen enyhén megpirítva.
- A grillezés befejezése előtt tegyük a citromot a rácsra a vágott felével lefelé, és grillezzük 2-3 percig, amíg enyhén karamellizálódik.
- Tálaláskor helyezzük a grillezett spárgát egy tálra vagy tányérra. Nyomjuk ki a grillezett citromból a levét a spárga tetejére.
- Szórjuk meg friss petrezselyemmel a díszítéshez.
- Azonnal tálaljuk, és kínáljuk friss citrom gerezdekkel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com