Grillezett spárga

Grillezett spárga citrommal

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A grillezett spárga egy egyszerű, gyors fogás, amely tökéletes lehet azoknak is, akik vegetáriánus étrendet folytatnak. Ha viszont kombinálnánk hússal, tekerjük körbe baconnel. Mindenhogy ropogós, ízletes ételt kapunk.

Grillezett spárga

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

10

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm zöld spárga

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 darab citrom

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • friss petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

  • Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőfokra.
  • A spárgát alaposan mossuk meg, majd törjük le a fás végeiket. Ha vastagabb spárgákat használunk, akkor hámozzuk meg a száraikat.
  • Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, sót és frissen őrölt fekete borsot.
  • Helyezzük a spárgát egy nagy tálba, majd öntsük rá az olívaolajos keveréket. Forgassuk át a spárgát, hogy minden oldalán befedje az olajos fűszerezés.
  • A grillsütő rácsát kenjük be kevés olajjal, hogy megakadályozzuk a spárga tapadását.
  • Helyezzük a spárgát a grillsütő rácsára, és grillezzük 6-8 percig, gyakori forgatással. A spárga legyen enyhén megpirítva.
  • A grillezés befejezése előtt tegyük a citromot a rácsra a vágott felével lefelé, és grillezzük 2-3 percig, amíg enyhén karamellizálódik.
  • Tálaláskor helyezzük a grillezett spárgát egy tálra vagy tányérra. Nyomjuk ki a grillezett citromból a levét a spárga tetejére.
  • Szórjuk meg friss petrezselyemmel a díszítéshez.
  • Azonnal tálaljuk, és kínáljuk friss citrom gerezdekkel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com