Grillezett padlizsán

Fűszeres grillezett padlizsán

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A grillezett padlizsán egy nagyon könnyű fogás, amely tökéletes választás lehet azoknak is, akik kedvelik a zöldségeket vagy vegetáriánus étrendet folytatnak.

Grillezett padlizsán

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetközNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

10

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 2 darab padlizsán

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál teáskanál friss citromlé

  • só ízlés szerint

  • 1 evőkanál aprított friss petrezselyem

Elkészítés

  • A padlizsánokat mossuk meg, majd vágjuk hosszában kb. 1 cm vastag szeletekre.
  • Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, zúzott fokhagymát, citromlevet és sót.
  • Kenjük meg a padlizsán szeletek mindkét oldalát az elkészített szósszal.
  • Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőmérsékletre.
  • Helyezzük a padlizsán szeleteket a grillrácsra, és süssük mindkét oldalukat 3-4 percig, amíg szép aranybarnára és grill csíkosra sülnek.
  • Amikor a padlizsánok elkészültek, tálaljuk őket melegen, szószokkal vagy friss petrezselyemmel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com