A grillezett padlizsán egy nagyon könnyű fogás, amely tökéletes választás lehet azoknak is, akik kedvelik a zöldségeket vagy vegetáriánus étrendet folytatnak.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
10
percÖsszesen
30
percHozzávalók
2 darab padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál teáskanál friss citromlé
só ízlés szerint
1 evőkanál aprított friss petrezselyem
Elkészítés
- A padlizsánokat mossuk meg, majd vágjuk hosszában kb. 1 cm vastag szeletekre.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, zúzott fokhagymát, citromlevet és sót.
- Kenjük meg a padlizsán szeletek mindkét oldalát az elkészített szósszal.
- Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőmérsékletre.
- Helyezzük a padlizsán szeleteket a grillrácsra, és süssük mindkét oldalukat 3-4 percig, amíg szép aranybarnára és grill csíkosra sülnek.
- Amikor a padlizsánok elkészültek, tálaljuk őket melegen, szószokkal vagy friss petrezselyemmel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com