A granola egy ropogós, tápláló és rendkívül változatos reggeli opció, amelyet joghurttal, tejjel vagy akár önmagában is fogyaszthatunk.
Granola
Fogás: reggeliKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
30
percÖsszesen
40
percHozzávalók
300 gramm zabpehely
100 gramm vegyes magvak
50 gramm pirított dióféle
50 gramm szárított gyümölcs (pl. mazsola)
2 evőkanál méz vagy juharszirup
2 evőkanál kókuszolaj
1 teáskanál vanília kivonat
0,5 teáskanál fahéj
1 csipet só
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a magvakat, a dióféléket, a fahéjat és a sót.
- Egy kisebb tálban keverjük össze az olvasztott kókuszolajat, a mézet (vagy juharszirupot) és a vanília kivonatot. Öntsük a száraz hozzávalókra, és alaposan keverjük össze, hogy minden egyenletesen bevonódjon.
- Terítsük a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire egyenletesen elosztva.
- Süssük a granolát a sütőben 20-30 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, közben néhány alkalommal keverjük meg, hogy egyenletesen piruljon.
- Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután keverjük hozzá a szárított gyümölcsöket.
- Tároljuk légmentesen záródó edényben. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com