Granola

Házi granola

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A granola egy ropogós, tápláló és rendkívül változatos reggeli opció, amelyet joghurttal, tejjel vagy akár önmagában is fogyaszthatunk. 

Granola

Granola

0.0 0 szavazat
Fogás: reggeliKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 300 gramm zabpehely

  • 100 gramm vegyes magvak

  • 50 gramm pirított dióféle

  • 50 gramm szárított gyümölcs (pl. mazsola)

  • 2 evőkanál méz vagy juharszirup

  • 2 evőkanál kókuszolaj

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 0,5 teáskanál fahéj

  • 1 csipet

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a zabpelyhet, a magvakat, a dióféléket, a fahéjat és a sót.
  • Egy kisebb tálban keverjük össze az olvasztott kókuszolajat, a mézet (vagy juharszirupot) és a vanília kivonatot. Öntsük a száraz hozzávalókra, és alaposan keverjük össze, hogy minden egyenletesen bevonódjon.
  • Terítsük a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire egyenletesen elosztva.
  • Süssük a granolát a sütőben 20-30 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, közben néhány alkalommal keverjük meg, hogy egyenletesen piruljon.
  • Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután keverjük hozzá a szárított gyümölcsöket.
  • Tároljuk légmentesen záródó edényben. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com