Görögsaláta

Hagyományos görög saláta

Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: könnyű

A görög saláta, vagy horiatiki saláta, egy friss és ízletes mediterrán étel, amely tökéletes kísérője lehet bármilyen ételnek, vagy akár önálló ételként is fogyasztható. Ez a klasszikus görög saláta friss zöldségekből és feta sajtból áll, egyszerű, mégis ízletes öntettel.

Görög saláta

Görög saláta

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: görögNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

5

perc
Összesen

20

perc

Hozzávalók

  • 4 darab paradicsom

  • 1 darab uborka

  • 1 fej hagyma

  • 1 darab zöld paprika

  • 200 gramm feta sajt

  • 100 gramm fekete olívabogyó

  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj

  • 2 evőkanál vörösborecet

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy tálban helyezzük el a paradicsomot, az uborkát, a piros hagymát, a zöld paprikát, a feta sajtot és az olívabogyókat.
  • Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a vörösborecetet, az oregánót, sót és borsot, hogy öntetet kapjunk.
  • Öntsük az öntetet a salátára, és óvatosan keverjük össze, hogy minden összetevő jól bevonódjon. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A görög salátát tálalhatjuk friss kenyérrel vagy pitával. Ez a saláta tökéletes választás a nyári hónapokra, mivel frissítő és könnyű, mégis tápláló.