Gombócos töltött káposzta

Gombócos töltött káposzta

Elkészítési idő: 2 óra 25 perc Nehézség: közepes

Ugyan a töltött káposztát a savanyú káposzta miatt inkább a téli hónapokhoz kötjük, esküvőkön szívesen tálalják éjfél után, ha a vendégsereg újra megéhezik. A töltött káposztát sokféleképpen lehet elkészíteni attól is függően, hogy egy nehéz ételt vagy annak egészségesebb változatát szeretnénk előállítani.

Gombócos töltött káposzta

0.0 0 szavazat
Fogás: egytálételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

2

óra 

10

perc
Összesen

2

óra 

25

perc

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma

  • 50 dkg darált hús (sertés)

  • 50 dkg savanyú káposzta

  • 4 maroknyi rizs

  • 2 evőkanál olaj/zsír

  • 1 db tojás

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 2 teáskanál pirospaprika

  • 2 db babérlevél

Elkészítés

  • Először a tölteléket készítjük el. Ehhez szükségünk lesz a darált húsra, a rizsre, a tojásra, sóra, borsra, valamint piros paprikára. Az alapanyagokat összekeverjük, majd gombócokat formálunk belőle. A gombócokat lehet káposztalevélbe is tölteni, de anélkül ugyanúgy kifejezetten ízletes, illetve jobban megfő.
  • A vöröshagymát megpucoljuk, majd felkockázzuk.
  • A savanyú káposztát jól megmossuk. Egy nagy fazékba olajat öntünk, amin üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát, majd adunk még hozzá piros paprikát. Erre rétegezzük rá a töltött káposztát, azaz egy adag savanyú káposzta, majd a gombócok, újabb adag savanyú káposzta, s megint gombócok. A legtetejére mindenképpen savanyú káposzta kerüljön, aztán néhány babérlevéllel ízesítjük.
  • Ezután felöntjük vízzel, 3 órán keresztül közepes lángon készre főzzük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com