A gombával töltött csirkecomb egy igazán ízletes és elegáns fogás, amely tökéletes választás lehet egy különleges vacsorához vagy ünnepi alkalmakra.
Gombával töltött csirkecomb
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
30
percElkészítés
1
óraÖsszesen
1
óra30
percHozzávalók
4 darab csirkecomb
200 gramm gomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 ml tejszín
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított rozmaring
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
50 gramm sajt
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és pároljuk meg benne a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg megpuhulnak. Adjuk hozzá a gombát, és süssük, amíg az összes nedvesség el nem párolog. Fűszerezzük sóval, borssal és rozmaringgal, majd öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük, amíg a keverék besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a reszelt sajtot. Hagyjuk hűlni.
- A csirkecombokat készítsük elő úgy, hogy óvatosan felnyitunk a bőr alatt egy zsebet, de ügyeljünk arra, hogy ne vágjuk át teljesen. Töltsük meg a hűlt gombás keverékkel a zsebeket, majd zárjuk vissza a bőrt, és szükség esetén fogpiszkálóval rögzítsük.
- Tegyünk egy kevés olívaolajat egy tűzálló tál aljára, helyezuük bele a töltött csirkecombokat, és fűszerezzük őket sóval és borssal. Süssük a sütőben körülbelül 1 órán át, vagy amíg a csirke teljesen átsül és a bőre ropogósra sül.
- Tálaljuk melegen, friss zöldségekkel vagy egy könnyű salátával. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com