Gombával töltött csirkecomb

Klasszikus gombával töltött csirkecomb

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: közepes

A gombával töltött csirkecomb egy igazán ízletes és elegáns fogás, amely tökéletes választás lehet egy különleges vacsorához vagy ünnepi alkalmakra. 

Gombával töltött csirkecomb

Gombával töltött csirkecomb

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecomb

  • 200 gramm gomba

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 100 ml tejszín

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál szárított rozmaring

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 50 gramm sajt

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és pároljuk meg benne a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg megpuhulnak. Adjuk hozzá a gombát, és süssük, amíg az összes nedvesség el nem párolog. Fűszerezzük sóval, borssal és rozmaringgal, majd öntsük hozzá a tejszínt, és főzzük, amíg a keverék besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a reszelt sajtot. Hagyjuk hűlni.
  • A csirkecombokat készítsük elő úgy, hogy óvatosan felnyitunk a bőr alatt egy zsebet, de ügyeljünk arra, hogy ne vágjuk át teljesen. Töltsük meg a hűlt gombás keverékkel a zsebeket, majd zárjuk vissza a bőrt, és szükség esetén fogpiszkálóval rögzítsük.
  • Tegyünk egy kevés olívaolajat egy tűzálló tál aljára, helyezuük bele a töltött csirkecombokat, és fűszerezzük őket sóval és borssal. Süssük a sütőben körülbelül 1 órán át, vagy amíg a csirke teljesen átsül és a bőre ropogósra sül.
  • Tálaljuk melegen, friss zöldségekkel vagy egy könnyű salátával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com