Gombás májas töltött csirkecomb

A tökéletes gombás májas töltött csirkecomb

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: könnyű

A gombás májas töltött csirkecombbal nem lőhetünk mellé, ha egy kiadós, ugyanakkor finom főételt szeretnénk az asztalra varázsolni. Az összeállítása nem bonyolult és jól passzoló körettel már kész is ez a különleges kombináció.

Gombás májas töltött csirkecomb

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

25

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • 8 darab csirkecomb

  • 20 dkg gomba

  • 200 gramm csirkemáj

  • 8 darab zsemle/kenyérszelet

  • 1 csokor petrezselyem

  • 1 darab tojás

  • bors ízlés szerint

  • majoránna ízlés szerint

Elkészítés

  • Első lépésként a zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk tejbe. A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, majd megsózzuk.
  • A hagymát megpirítjuk, majd ezzel együtt megsütjük a gombát is. Ha megpirult, ráhelyezzük a májat és 2-3 percig sütjük majd rátesszük a petrezselymet.
  • Megfűszerezzük, és a tejes (kinyomkodott) zsemléhez öntjük, amihez hozzáadjuk a tojást és ezt az egészet összekeverjük alaposan!
  • A csirkecombokat megtöltjük, majd 180 fokon előmelegített sütőben lefóliázva sütjük 45-50 percig, majd levesszük a fóliát és addig sütjük ameddig szép pirosra nem pirul. Locsolgathatjuk is közben. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Megjegyzések

  • Tipp: Krumplival/salátával/rizzsel tálaljuk!

Fotó: canva.com