Gombapörkölt

Tejfölös gombapörkölt

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: közepes

A gombapörkölt egy igazi klasszikus, ami bármikor jól tud esni az embernek. Elkészítése nem olyan bonyolult, mint elsőre gondolnánk, a végeredmény pedig szaftos és nagyon ízletes!

Tejfölös gombapörkölt

Tejfölös gombapörkölt

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm 500 friss gomba

  • 1 darab 1 vöröshagyma

  • 2 gerezd 2 fokhagyma

  • 2 evőkanál 2 olaj vagy zsír

  • 2 evőkanál 2 liszt

  • 2 evőkanál 2 pirospaprika

  • 2 dl 2 zöldségalaplé vagy víz

  • 1 dl 1 tejföl

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy lábasban hevítsük fel az olajat vagy zsírt közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és pirítsuk meg, amíg üveges lesz.
  • Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd keverjük össze 1 percig.
  • Tegyük hozzá a gombaszeleteket, és pirítsuk őket közepes lángon, amíg a gombák megpuhulnak és a levük elpárolog.
  • Szórjuk rá a lisztet és a pirospaprikát, majd keverjük össze, hogy a gombák egyenletesen bevonódjanak.
  • Sőzzuk a gombákat néhány percig, hogy a liszt és a pirospaprika megpiruljon és kiadja az aromáját.
  • Öntsük hozzá a zöldség alaplevet vagy vizet, majd keverjük össze alaposan. Fedjük le a lábast, és főzzük a gombákat kb. 30 percig, amíg megpuhulnak és a pörkölt szaftossá válik.
  • Vegyük le a lábast a tűzhelyről, majd keverjük hozzá a tejfölt. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint. Keverjük alaposan össze.
  • Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com