Gombakrémleves

Gyors gombakrémleves

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: közepes

A gombakrémleves az egyik leggyorsabban elkészíthető leves, mégis egy krémes textúrájú és laktató ételt fogunk kapni, ami biztosan mindenkinek ízleni fog!

Gombakrémleves

Gombakrémleves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm gomba

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 3 evőkanál evőkanál vaj

  • 3 evőkanál liszt

  • 1 liter zöldségalaplé vagy csirkealaplé

  • 200 ml tejszín

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy lábasban olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és pirítsuk meg, amíg üveges lesz.
  • Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk további 1 percig.
  • Tegyük a gomba szeleteket a lábasba, és pirítsuk őket közepes lángon, amíg megpuhulnak és kissé megpirulnak.
  • Szórjuk rá a lisztet, majd keverjük össze, hogy a gombaszeletek egyenletesen bevonódjanak a liszttel. Főzzük még 1-2 percig, hogy a liszt megpiruljon és kifejlessze a sűrítő hatását.
  • Lassan öntsük hozzá a zöldség alaplevet vagy csirke alaplevet, folyamatosan kevergetve, hogy elkerüljük a csomók kialakulását.
  • Főzzük a levest közepes lángon, amíg a gombák teljesen megpuhulnak és a leves besűrűsödik, kb. 30-40 percig.
  • Vegyük le a levest a tűzhelyről, majd használjunk botmixert vagy turmixgépet, hogy pürésítsük a gombákat és sima krémes állagot kapjunk.
  • Adjuk hozzá a tejszínt, majd főzzük további 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  • Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com