Gesztenyés álom

Krémes gesztenyés álom

Elkészítési idő: 3 óra 15 perc Nehézség: könnyű

A gesztenyés álom kitűnő választás azoknak akik odavannak a krémes, gesztenyés sütikért és nem szeretnek a konyhában pepecselni. Gyors, könnyű és még sütni sem kell ezt a finom desszertet.

Gesztenyés álom

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

10

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

15

perc
Hűtés

2

óra 

30

perc
Összesen

3

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • Az alaphoz:
  • 150 gramm margarin

  • 150 gramm porcukor

  • 40 dkg gesztenyemassza

  • 250 gramm darált háztartási keksz

  • 100 ml rumaroma

  • A krémhez:
  • 9 dl tej

  • 3 csomag vaníliás pudingpor

  • 250 gramm margarin

  • 250 gramm porcukor

  • A babapiskótához:
  • 200 gramm babapiskóta

  • 2 dl tej

  • 1 dl fekete kávé

  • 1 kiskanál cukor

Elkészítés

  • Első lépésként az alapot készítjük el, amihez egy tálba tesszük a gesztenyemasszát, majd hozzáadjuk a cukrot, rumaromát, kekszet és a margarint, majd elkeverjük.
  • Egy nekünk tetsző formába nyomkodjuk a tésztánkat, majd a hűtőbe tesszük fél órára.
  • Ezalatt elkészítjük a krémet, amihez a pudingport elkészítjük a saját leírása alapján.
  • Ha kihűlt az elkészült puding, a habosra vert margarint és a cukrot összekeverjük a pudinggal.
  • A pudingos krémet két részre szedjük. Az egyik részét a hűtőből kivett gesztenyés alap tésztára öntjük. Ezután a babapiskótákat belemártjuk a tejes-kávés keverékbe, és egymás mellé fektetjük a pudingos krém tetejére.
  • Erre öntsük rá a maradék pudingot. Itt tehetünk rá tejszínhabot, kakaóport, kakaóreszeléket is. Ha elkészült, 2 órára hűtőbe tesszük, ezután tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!