A gesztenyés álom kitűnő választás azoknak akik odavannak a krémes, gesztenyés sütikért és nem szeretnek a konyhában pepecselni. Gyors, könnyű és még sütni sem kell ezt a finom desszertet.
Gesztenyés álom
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
10
adagElőkészítés
30
percElkészítés
15
percHűtés
2
óra30
percÖsszesen
3
óra15
percHozzávalók
- Az alaphoz:
150 gramm margarin
150 gramm porcukor
40 dkg gesztenyemassza
250 gramm darált háztartási keksz
100 ml rumaroma
- A krémhez:
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
250 gramm margarin
250 gramm porcukor
- A babapiskótához:
200 gramm babapiskóta
2 dl tej
1 dl fekete kávé
1 kiskanál cukor
Elkészítés
- Első lépésként az alapot készítjük el, amihez egy tálba tesszük a gesztenyemasszát, majd hozzáadjuk a cukrot, rumaromát, kekszet és a margarint, majd elkeverjük.
- Egy nekünk tetsző formába nyomkodjuk a tésztánkat, majd a hűtőbe tesszük fél órára.
- Ezalatt elkészítjük a krémet, amihez a pudingport elkészítjük a saját leírása alapján.
- Ha kihűlt az elkészült puding, a habosra vert margarint és a cukrot összekeverjük a pudinggal.
- A pudingos krémet két részre szedjük. Az egyik részét a hűtőből kivett gesztenyés alap tésztára öntjük. Ezután a babapiskótákat belemártjuk a tejes-kávés keverékbe, és egymás mellé fektetjük a pudingos krém tetejére.
- Erre öntsük rá a maradék pudingot. Itt tehetünk rá tejszínhabot, kakaóport, kakaóreszeléket is. Ha elkészült, 2 órára hűtőbe tesszük, ezután tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!