A gesztenyés álom kitűnő választás azoknak akik odavannak a krémes, gesztenyés sütikért és nem szeretnek a konyhában pepecselni. Gyors, könnyű és még sütni sem kell ezt a finom desszertet.
Gesztenyés álom
Adag
10
adagElőkészítés
30
percElkészítés
15
percHűtés
2
óra30
percÖsszesen
3
óra15
percHozzávalók
- Az alaphoz:
150 gramm 150 margarin
150 gramm 150 porcukor
40 dkg 40 gesztenyemassza
250 gramm 250 darált háztartási keksz
100 ml 100 rumaroma
- A krémhez:
9 dl 9 tej
3 csomag 3 vaníliás pudingpor
250 gramm 250 margarin
250 gramm 250 porcukor
- A babapiskótához:
200 gramm 200 babapiskóta
2 dl 2 tej
1 dl 1 fekete kávé
1 kiskanál 1 cukor
Elkészítés
- Első lépésként az alapot készítjük el, amihez egy tálba tesszük a gesztenyemasszát, majd hozzáadjuk a cukrot, rumaromát, kekszet és a margarint, majd elkeverjük.
- Egy nekünk tetsző formába nyomkodjuk a tésztánkat, majd a hűtőbe tesszük fél órára.
- Ezalatt elkészítjük a krémet, amihez a pudingport elkészítjük a saját leírása alapján.
- Ha kihűlt az elkészült puding, a habosra vert margarint és a cukrot összekeverjük a pudinggal.
- A pudingos krémet két részre szedjük. Az egyik részét a hűtőből kivett gesztenyés alap tésztára öntjük. Ezután a babapiskótákat belemártjuk a tejes-kávés keverékbe, és egymás mellé fektetjük a pudingos krém tetejére.
- Erre öntsük rá a maradék pudingot. Itt tehetünk rá tejszínhabot, kakaóport, kakaóreszeléket is. Ha elkészült, 2 órára hűtőbe tesszük, ezután tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!