Gesztenyekrémleves

Tejszínes gesztenyekrémleves

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A gesztenyekrémleves egy igazán különleges és ízletes fogás, amely tökéletes választás lehet egy hideg téli napon. A gesztenye természetes édessége és krémes textúrája egyedülálló ízélményt nyújt.

Gesztenyekrémleves

Gesztenyekrémleves

0.0 0 szavazat
Fogás: előételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 400 gramm gesztenye

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 liter zöldségleves alaplé

  • 200 ml tejszín

  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj

  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagyobb fazékban olvasszunk fel vajat, majd pároljuk meg benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
  • Adjuk hozzá a gesztenyét, és pirítsuk néhány percig. Öntsük fel az alaplével, és főzzük 20-25 percig, amíg a gesztenye teljesen megpuhul.
  • Vegyük le a fazekat, és pürésítsük az egészet botmixerrel sima krémleves állagúra. Visszatéve a tűzhelyre, keverjük hozzá a tejszínt, fahéjat, szerecsendiót, sót és borsot.
  • Melegítsük át, de ne forraljuk fel. Ha sűrű lenne, adjunk hozzá még egy kis alaplevet vagy vizet. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com