Gesztenyegolyó

Puha gesztenyegolyó

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: könnyű

A gesztenyegolyó egy klasszikus, ünnepi desszert, amelyet gyakran készítenek karácsony vagy más ünnepek alkalmával. Ez a finom falat igazi különlegesség, melynek elkészítése során a gesztenyepüré, a kakaópor és egyéb ízesítők tökéletes harmóniát alkotnak.

Gesztenyegolyó

Gesztenyegolyó

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

20

perc
Pihentetési idő

30

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 300 gramm gesztenyepüré

  • 50 gramm porcukor

  • 30 gramm kakaópor

  • 1 teáskanál vaníliás cukor

  • 100 gramm darált dió vagy mandula (opcionális)

  • kakaópor a díszítéshez

Elkészítés

  • Egy tálban keverjük össze a gesztenyepürét, porcukrot, kakaóport és vaníliát, amíg egy homogén masszát nem kapunk.
  • Ha szeretnénk, adjuk hozzá a darált diót vagy mandulát is a masszához, hogy extra ízt és textúrát adjunk a gesztenyegolyóknak.
  • A masszából vegyünk egy kis mennyiséget (kb. 20 g), és formáljunk belőle golyókat a kezünkkel. Ha a massza túl ragadós, használhatunk kis mennyiségű kakaóport vagy olajat a kezeink megkenéséhez.
  • Ha szeretnénk, hempergessük a gesztenyegolyókat kókuszreszelékben vagy kakaóporban.
  • Helyezzük a kész gesztenyegolyókat egy tálba vagy tálalóedénybe, majd tegyük őket hűtőbe legalább 30 percre, hogy megdermedjenek és összeérjenek az ízek.
  • Tálaláskor vigyük ki a gesztenyegolyókat a hűtőből, és kínáljuk fel őket desszertként vagy édes falatként. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com