Gerslis csirkemell

Gerslis csirkeragu

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: közepes

Amikor a hűvös őszi estéken valami meleg, tápláló és ízletes ételre vágyunk, gyakran a hagyományos magyar konyha kincsestárához fordulunk.

A gersli, amely egy sokoldalú és tápláló gabona, nem csak levesekben vagy köretként mutatkozik meg, hanem főszerepet is kaphat az étkezéseinkben. A gerslis csirkeragu tökéletes választás lehet egy családi ebédre vagy vacsorára.

A gyors és egyszerű elkészítés, valamint az ízletes végeredmény garantáltan mindenkit elbűvöl majd.

Gerslis csirkeragu

Gerslis csirkeragu

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 200 gramm 200 gersli

  • 400 gramm 400 csirkemell

  • 1 nagy fej 1 hagyma

  • 2 gerezd 2 fokhagyma

  • 1 darab 1 piros paprika

  • 400 ml 400 csirkealaplé vagy víz

  • 2 evőkanál 2 olaj vagy vaj

  • 1 teáskanál 1 pirospaprika

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 dl 1 tejföl (opcionális)

  • 1 csokor 1 friss petrezselyem

Elkészítés

  • A csirkemellet kockázzuk fel kisebb darabokra.
  • Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegítsünk olajat vagy vajat, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Dinszteljük őket üvegesre.
  • Adjuk hozzá a csirkemell kockákat és pirítsuk őket aranybarnára.
  • Szórjuk meg pirospaprikával, majd adjuk hozzá a szeletelt piros paprikát.
  • Öntsük fel csirke alaplével vagy vízzel, majd fűszerezzük sóval és borssal.
  • Fedjük le és főzzük 10-15 percig.
  • Ezután adjuk hozzá a gerslit és keverjük jól el. Főzzük további 20-25 percig, amíg a gersli megpuhul. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet vagy alaplét.
  • Amikor a gersli már majdnem kész, hozzáadhatjuk a tejfölt (ha használunk), hogy sűrűbb és krémesebb legyen a ragu. Jól keverjük el.
  • Tálaljuk melegen, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com