A gazpacho egy spanyol leves, amely tökéletes frissítő is. Gazdag ízekkel és egészséges hozzávalókkal készül.
Gazpacho
Fogás: levesKonyha: spanyolNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
20
percHűtési idő
1
óraÖsszesen
1
óra40
percHozzávalók
6 darab paradicsom
1 darab uborka
1 darab paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 bögre víz vagy zöldség alaplé
2 szelet kenyér
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehérbor ecet
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy tálba tegyük a paradicsomot, uborkát, paprikát, vöröshagymát és fokhagymát.
- Adjuk hozzá a vizet vagy zöldség alaplevet.
- A beáztatott kenyérdarabokat tegyük bele, majd az olajat és ecetet is.
- Egy turmixgép vagy botmixer segítségével pürésítsük.
- Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Tegyük a gazpachót a hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Tálaljuk hidegen. Jó étvágyat kívánunk!
Megjegyzések
- Tipp: A gazpachót különféle feltétekkel is tálalhatjuk, például apróra vágott uborkával, paprikával vagy pirított kenyérkockákkal.
Fotó: canva.com