Gazpacho

Gazpacho, avagy a spanyol leves

Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Nehézség: könnyű

A gazpacho egy spanyol leves, amely tökéletes frissítő is. Gazdag ízekkel és egészséges hozzávalókkal készül.

Gazpacho

Gazpacho

0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: spanyolNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

20

perc
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

1

óra 

40

perc

Hozzávalók

  • 6 darab 6 paradicsom

  • 1 darab 1 uborka

  • 1 darab 1 paprika

  • 1 fej 1 vöröshagyma

  • 2 gerezd 2 fokhagyma

  • 3 bögre 3 víz vagy zöldség alaplé

  • 2 szelet 2 kenyér

  • 3 evőkanál 3 olívaolaj

  • 2 evőkanál 2 fehérbor ecet

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy tálba tegyük a paradicsomot, uborkát, paprikát, vöröshagymát és fokhagymát.
  • Adjuk hozzá a vizet vagy zöldség alaplevet.
  • A beáztatott kenyérdarabokat tegyük bele, majd az olajat és ecetet is.
  • Egy turmixgép vagy botmixer segítségével pürésítsük.
  • Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Tegyük a gazpachót a hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Tálaljuk hidegen. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A gazpachót különféle feltétekkel is tálalhatjuk, például apróra vágott uborkával, paprikával vagy pirított kenyérkockákkal.

Fotó: canva.com