A fűszeres tepsis burgonya egy egyszerű, de ellenállhatatlanul finom köret, amely tökéletesen kiegészíti a húsételeket vagy akár önmagában is megállja a helyét.
Tepsis burgonya
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
40
percÖsszesen
50
percHozzávalók
1 kilogramm burgonya
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
0,5 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál fűszerpaprika
0,5 teáskanál fokhagymapor
0,5 teáskanál rozmaring
0,5 teáskanál oregánó
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a burgonyát az olívaolajjal, sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymaporral, rozmaringgal és oregánóval.
- Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen terítsük el rajta a fűszeres burgonyát úgy, hogy minden darabnak legyen helye. Próbáljuk meg úgy elrendezni őket, hogy ne érintsék egymást, így minden oldaluk szépen megpirulhat.
- üssük a burgonyát a sütőben 20 percig, ezután forgassuk meg őket, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon, és süssük további 20 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz a külső, miközben belül puha marad.
- Tálaljuk melegen, friss zöldfűszerekkel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com