Fűszeres tepsis burgonya

Fűszeres tepsis burgonya

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: könnyű

A fűszeres tepsis burgonya egy egyszerű, de ellenállhatatlanul finom köret, amely tökéletesen kiegészíti a húsételeket vagy akár önmagában is megállja a helyét.

Tepsis burgonya

Tepsis burgonya

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm burgonya

  • 3 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál

  • 0,5 teáskanál frissen őrölt fekete bors

  • 1 teáskanál fűszerpaprika

  • 0,5 teáskanál fokhagymapor

  • 0,5 teáskanál rozmaring

  • 0,5 teáskanál oregánó

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a burgonyát az olívaolajjal, sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymaporral, rozmaringgal és oregánóval.
  • Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen terítsük el rajta a fűszeres burgonyát úgy, hogy minden darabnak legyen helye. Próbáljuk meg úgy elrendezni őket, hogy ne érintsék egymást, így minden oldaluk szépen megpirulhat.
  • üssük a burgonyát a sütőben 20 percig, ezután forgassuk meg őket, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon, és süssük további 20 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz a külső, miközben belül puha marad.
  • Tálaljuk melegen, friss zöldfűszerekkel megszórva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com