Szaftos sült pulykamell

Fűszeres, szaftos sült pulykamell

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: könnyű

A szaftos sült pulykamell egy ízletes főétel, melyben a hús omlós és szaftos lesz. Könnyen összeállítható és tökéletes választás lehet egy laktató fogásra.

Szaftos sült pulykamell

Szaftos sült pulykamell

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Pihentetési idő

10

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 4 darab pulykamell filé

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál szárított kakukkfű

  • 1 teáskanál szárított rozmaring

  • 1 bögre csirkehúsleves

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, apróra vágott fokhagymát, kakukkfüvet, rozmaringot, sót és borsot.
  • Kenjük be a pulykamell filéket alaposan a fűszeres olajkeverékkel, és hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy a hús jól átvegye az ízeket.
  • Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon. Helyezzük bele a pulykamellet, és süssük mindkét oldalát aranybarnára, kb. 2-3 percenként megfordítva.
  • Amikor a pulykamell mindkét oldala megpirult, tegyük át egy hőálló edénybe.
  • Öntsük rá a csirkehúslevest az edénybe, majd fedjük le alufóliával.
  • Süssük a pulykamellet előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig, vagy amíg a hús teljesen átsül és szaftos marad.
  • Miután elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni pár percig.
  • Vágjuk fel a pulykamell filéket szeletekre, majd tálaljuk a szaftos húst a sült pulykamelles szafttal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com