A szaftos sült pulykamell egy ízletes főétel, melyben a hús omlós és szaftos lesz. Könnyen összeállítható és tökéletes választás lehet egy laktató fogásra.
Szaftos sült pulykamell
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percPihentetési idő
10
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
4 darab pulykamell filé
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál szárított rozmaring
1 bögre csirkehúsleves
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, apróra vágott fokhagymát, kakukkfüvet, rozmaringot, sót és borsot.
- Kenjük be a pulykamell filéket alaposan a fűszeres olajkeverékkel, és hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy a hús jól átvegye az ízeket.
- Melegítsünk fel egy serpenyőt közepes lángon. Helyezzük bele a pulykamellet, és süssük mindkét oldalát aranybarnára, kb. 2-3 percenként megfordítva.
- Amikor a pulykamell mindkét oldala megpirult, tegyük át egy hőálló edénybe.
- Öntsük rá a csirkehúslevest az edénybe, majd fedjük le alufóliával.
- Süssük a pulykamellet előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig, vagy amíg a hús teljesen átsül és szaftos marad.
- Miután elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni pár percig.
- Vágjuk fel a pulykamell filéket szeletekre, majd tálaljuk a szaftos húst a sült pulykamelles szafttal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com