Ez a recept egy ízletes és ropogós csirkeszárny receptet mutat be, amelyet fűszeres panírral készítünk el. A fűszeres ropogós csirkeszárny serpenyőben sütve egy kedvelt fogás, amely tökéletes baráti összejövetelekre is.
Fűszeres ropogós csirkeszárny serpenyőben sütve
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
30
percÖsszesen
50
percHozzávalók
16 darab 16 csirkeszárny
1 csésze 1 zsemlemorzsa
0,5 csésze 0,5 liszt
1 teáskanál 1 füstölt pirospaprika
0,5 teáskanál 0,5 őrölt kömény
1 teáskanál 1 fokhagymapor
1 csipet 1 őrölt paprika
1 teáskanál 1 só
1/4 teáskanál 1/4 frissen őrölt fekete bors
2 darab 2 tojás
2 evőkanál 2 tejföl vagy joghurt
olaj a sütéshez
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra (gázsütő esetén 4-es fokozat).
- Egy tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, lisztet, füstölt pirospaprikát, köményt, fokhagymaport, őrölt paprikát, sót és borsot.
- Egy másik tálban keverjük össze a tojásokat és a tejfölt vagy joghurtot.
- A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd töröljük szárazra.
- Az előkészített zsemlemorzsás keverékbe forgassuk bele a csirkeszárnyakat, hogy minden oldalukon bevonják a panírt.
- A panírozott csirkeszárnyakat mártsuk a tojásos keverékbe, majd forgassuk újra a zsemlemorzsába.
- Egy serpenyőben hevítsünk olajat közepes hőmérsékleten.
- Tegyük bele a panírozott csirkeszárnyakat a serpenyőbe, és süssük őket mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra. Ez körülbelül 20-25 percet vehet igénybe.
- Ha minden oldalukon szép ropogósak és átsültek, vegyük ki a csirkeszárnyakat a serpenyőből, és hagyjuk őket kicsit csöpögni az olajról.
- Tálaljuk azonnal köretként vagy önálló főételként, salátával és öntettel kísérve. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com