Fűszeres ropogós csirkeszárny sütőben sütve

Legfinomabb fűszeres ropogós csirkeszárny serpenyőben sütve

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes

Ez a recept egy ízletes és ropogós csirkeszárny receptet mutat be, amelyet fűszeres panírral készítünk el. A fűszeres ropogós csirkeszárny serpenyőben sütve egy kedvelt fogás, amely tökéletes baráti összejövetelekre is.

Fűszeres ropogós csirkeszárny serpenyőben sütve

Fűszeres ropogós csirkeszárny serpenyőben sütve

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 16 darab csirkeszárny

  • 1 csésze zsemlemorzsa

  • 0,5 csésze liszt

  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika

  • 0,5 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál fokhagymapor

  • 1 csipet őrölt paprika

  • 1 teáskanál

  • 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors

  • 2 darab tojás

  • 2 evőkanál tejföl vagy joghurt

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra (gázsütő esetén 4-es fokozat).
  • Egy tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, lisztet, füstölt pirospaprikát, köményt, fokhagymaport, őrölt paprikát, sót és borsot.
  • Egy másik tálban keverjük össze a tojásokat és a tejfölt vagy joghurtot.
  • A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd töröljük szárazra.
  • Az előkészített zsemlemorzsás keverékbe forgassuk bele a csirkeszárnyakat, hogy minden oldalukon bevonják a panírt.
  • A panírozott csirkeszárnyakat mártsuk a tojásos keverékbe, majd forgassuk újra a zsemlemorzsába.
  • Egy serpenyőben hevítsünk olajat közepes hőmérsékleten.
  • Tegyük bele a panírozott csirkeszárnyakat a serpenyőbe, és süssük őket mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra. Ez körülbelül 20-25 percet vehet igénybe.
  • Ha minden oldalukon szép ropogósak és átsültek, vegyük ki a csirkeszárnyakat a serpenyőből, és hagyjuk őket kicsit csöpögni az olajról.
  • Tálaljuk azonnal köretként vagy önálló főételként, salátával és öntettel kísérve. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com