Pulykamell egyben sütve

Fűszeres pulykamell egyben sütve

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: könnyű

A pulykamell egyben sütve egy könnyen elkészíthető és ízletes főétel. A húst egészben sütjük meg, hogy megőrizzük a nedvességét és ízét. Ideális választás lehet ünnepi vagy hétköznapi ebédekhez egyaránt.

Pulykamell egyben sütve

Pulykamell egyben sütve

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 1 darab egész pulykamell

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 teáskanál füstölt paprika

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • 1 teáskanál fokhagymapor

  • 1 teáskanál

  • 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, füstölt paprikát, köményt, oregánót, fokhagymaport, sót és borsot, hogy fűszeres pasztát kapjunk.
  • A pulykamell bőrét vágjuk be néhány helyen, majd kenjük be a fűszeres pasztával, ügyelve arra, hogy minden oldalát alaposan befedje.
  • Egy sütőedénybe helyezzük a pulykamellet, majd süssük 45-60 percig.
  • A sütési idő felénél locsoljuk meg a pulykát a saját levével, hogy tovább nedves maradjon.
  • Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni néhány percig. Ez segít megtartani a hús nedvességét.
  • Szeleteljük fel a pulykamellet, majd tálaljuk friss salátával vagy körettel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com